Lunch Ontbijt Recepten

Recept: Espresso wafels met pecannoten & frambozen

19/01/2018

Recept: Espresso wafels met pecannoten & frambozen | Peek Inside

Hoera het is vrijdag! Bijna weekend en alle tijd om lekker uitgebreid te ontbijten, misschien wel een ontbijtje op bed. Wat dacht je van lekkere koffie wafels met frambozen, pecannoten en stukjes chocolade. Perfect om het weekend mee in te luiden!

Ohh wat voel ik mij zoekende haha. Elke foto wordt onder de vergrootglas gelegd, beetje meer contrast of toch een beetje minder, wel of geen preset, meer of minder belichting en ga zo maar door. Via VSCO was ik ook nog het een en ander aan het proberen geweest en dat probeerde ik via Lightroom een beetje na te bootsen en daar kwam dit resultaat uit.

De achtergrond kreeg ik een hele poos terug binnen van Bénine (BeninesKitchen) en was eigenlijk bedoeld als ondergrond, maar marmer vind ik toch wel erg mooi om als ondergrond te houden. Om eens te proberen zette ik het als achtergrond en daar kwam dit resultaat uit, best leuk en warm voor een keer. Voor deze styling vond ik het wel leuk in combinatie met de preset, maar voor sommige foto’s maakt het iets teveel een ‘vintage’ look wat ik dan weer niet zo mooi vind… Zo blijft het altijd weer zoeken naar het perfecte plaatje! ;-)

Het belangrijkste zijn toch wel deze heerlijke wafels met espresso en stiekem een beetje chocolade. ;-)

Espresso wafels met pecannoten & frambozen

Aantal: 4 wafels

Nodig: wafelijzer

Espresso wafels met pecannoten & frambozen

Ingrediënten

 • 90 gr speltmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 espresso stick
 • 35 gr boter + voor invetten
 • 1 ei
 • 2 el honing
 • 1 tl vanille-extract
 • 75 gr kwark
 • 75 ml havermelk
 • Topping
 • 1 el kwark
 • handjevol pecannoten, grofgehakt
 • handjevol frambozen
 • chocoladeschaafsel
 • extra honing

Bereidingswijze

 1. Zet de wafelijzer alvast aan zodat deze goed heet kan worden.
 2. Meng in een kom het meel met de bakpoeder, zout en espresso stick goed door elkaar.
 3. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Klop ondertussen in een andere kom het ei los met de honing, vanille-extract kwark en de melk. Schenk de gesmolten boter erbij en voeg vervolgens de droge ingrediënten toe. Spatel dit goed door elkaar tot een dik beslag.
 4. Vet de wafelijzer in met een beetje boter. Schep vervolgens 1 tot 2 eetlepels van het beslag in de wafelijzer. Ze zijn klaar na ongeveer 3 tot 5 minuten wanneer ze mooi goudbruin zijn geworden. Leg ze op een rooster terwijl je doorgaat met de volgende, zo blijven ze ook lekker knapperig.
 5. Serveer de wafels met een eetlepel kwark, pecannoten, frambozen en een beetje chocoladeschaafsel (schaaf voorzichtig met de achterkant van een mes van een chocoladereep).

Recept: Espresso wafels met pecannoten & frambozen | Peek Inside

6 reacties

Laat een reactie achter