Recepten Zoet

Recept: Chocoladetaartjes met frambozen

01/01/2018

Recept: Chocoladetaartjes met frambozen | Peek Inside

Hoe kun je nu het beste het nieuwe jaar inluiden? Juist, met chocoladetaartjes natuurlijk. Nog even zondigen voordat het nieuwe jaar begint en dat we allemaal (misschien) wat beter gaan letten op onze voeding. ;-) Wat mij betreft mag je vandaag nog lekker even genieten en vieren dat het nieuwe jaar is begonnen. Mag overigens vaker per jaar natuurlijk! ;-)

Dit heerlijke recept zag ik eens in delicious. magazine. Ik ben heel erg van de plaatjes, ziet het er mooi uit dan sla ik het op en dan maar hopen dat het ook nog lekker is. ;-) Dit recept heb ik wel wat aangepast en dingen weggelaten om ze de ingrediëntenlijst wat korter te maken. ;-)

Voor de foto’s heb ik trouwens het een beetje op gedeeld zodat ik 3 lagen kon maken, hiervoor gebruikte ik 3 taartjes. De andere smikkelde ik lekker op met moeders die toevallig net langskwam haha. In het recept heb ik kleine taartjes aangehouden van twee lagen.

Happy New Year!!

 

Chocoladetaartjes met frambozen

Aantal: 4 taartjes

Nodig: 4 bakringen Ø 8 cm (4 cm hoog)

Chocoladetaartjes met frambozen

Ingrediënten

 • 60 gr boter, op kamertemperatuur
 • 50 gr donker basterdsuiker
 • 1 tl vanille-extract
 • 100 gr melkchocolade, gesmolten en afgekoeld
 • 1 ei
 • 75 gr zelfrijzend bakmeel
 • 80 ml karnemelk
 • Tussenlaag
 • 150 ml slagroom
 • Garnering
 • verse frambozen
 • poedersuiker

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakringen in en zet deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Knip 4 lange repen van bakpapier en vouw ze over de lengte dubbel en bekleed hiermee de bakringen. Creëer een kraagje, dan krijg je ze er straks ook makkelijker uit maar kunnen ze ook wat hoger rijzen.
 2. Smelt de chocolade au-bain marie, schenk over in een andere kom en laat deze ondertussen volledig afkoelen.
 3. Klop met een mixer de boter, suiker en vanille-extract in een kom tot het licht en romig is. Klop dan de chocolade erdoor, voeg vervolgens het ei toe en klop weer door. Spatel dan afwisselend het bakmeel en de karnemelk door het mengsel.
 4. Bak ze dan 20 minuten in de oven tot deze gaar is - met een satéprikker kun je het controleren, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes klaar. Zet dan de bakplaat op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
 5. Klop ondertussen de slagroom tot zachte pieken en zet aan de kant.
 6. Haal de cakejes uit de bakringen en snijd ze horizontaal door zodat je twee lagen hebt. Zet de taartjes met het snijvlak naar boven en schep hier een eetlepel slagroom op en verspreid. Leg de bovenkant er bovenop met het snijvlak naar beneden en schep hier weer een eetlepel slagroom op. Garneer met de frambozen en een beetje poedersuiker. Herhaal zo met de andere taartjes.

Recept: Chocoladetaartjes met frambozen | Peek Inside Recept: Chocoladetaartjes met frambozen | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter