Mindstyle

Happy Blue Monday

15/01/2018

Happy Blue Monday | Peek Inside

Het is weer ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar. Het is maar net hoe je er naar kijkt natuurlijk. ;-) Vorig jaar schreef ik er ook al een stukje over en zei ik ook al dat je het zelf in de hand hebt. Maar het zou dus best kunnen deze dag is er natuurlijk niet voor niets.

Het blijft de derde maandag van januari, de maand waarin de feestdagen weer voorbij zijn, goede voornemens vaak zijn mislukt, donkere en grauwe dagen en het idee dat de zomer nog erg lang duurt zijn de beste ingrediënten van een deprimerende dag. ;-) Ging je vol goede moed aan de slag en elke avond sporten. Sloeg je alle lekkers af. Zette je alles wat je normaal ‘gewoon’ deed aan de kant.

Van helemaal niet, naar elke dag

En misschien is dat wel juist het probleem. In het nieuwe jaar kwamen er verschillende dingen tevoorschijn, challenges bijvoorbeeld die jou wel even fit gingen maken, gezonder lieten eten. En dat ging misschien ook wel goed. Een paar dagen, de eerste week, misschien zelfs twee weken. Maar grote kans dat het nu al minder is of dat het helemaal niet lukt.
Eigenlijk is dat toch ook niet zo gek? Als je nooit sport en dan opeens elke dag een uur gaat sporten. Nooit echt met gezond eten bezighield en gewoon at waar je zin in had en nu opeens alles, maar dan ook echt alles laat staan en niet echt goed weet waar je aan begint.

Ik ben van mening dat je het langzaam moet opbouwen. Wil je bijvoorbeeld meer gaan sporten? Begin dan eerst met een korte wandeling, bijvoorbeeld 3 keer in de week en kijk ook wanneer het jou het beste uitkomt, of dat nu in de ochtend, middag of avond is. Dus eigenlijk is deze blogpost gewoon bedoeld om je een hart onder de riem te steken. Adem in, adem uit. Wees niet te streng voor jezelf en al helemaal niet boos omdat het niet gelukt is. Schrijf je doelen nog eens op, kijk wat haalbaar is en hoe je dit misschien anders kan invullen.

Tips om de Blue Monday tegen te gaan

Nu kan het zijn dat je dit leest en dit ‘Ja, leuk maar ik vind het dus wél een deprimerende dag’. Dan is en blijft de belangrijkste tip: doe iets waar jij blij van wordt! Van mij part blijf je de hele dag in bed met een goed boek, Netflix of ga in de keuken aan de slag met een lekkere foute taart.
Misschien moet jij er vandaag natuurlijk nog wel uit om bijvoorbeeld te studeren of om aan het werk te gaan. Beloof jezelf dan dat je na je werk een lekkere bord comfort food gaat maken voor jezelf, of op de weg naar huis je favoriete snack haalt.

Het moet natuurlijk allemaal wel leuk blijven! ;-) En laten we er het positieve uithalen en er een HAPPY Blue Monday van maken!

De lekkerste recepten voor een Blue Monday

 

Hele fijne dag lieve mensen op naar een nieuwe week!

2 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Stella
  15/01/2018

  Ik ben het helemaal met je eens – wanneer je langzaam en met ieniemienie stapjes begint, is de kans dat je ‘doelen’ lukken en je elke maand weer een schepje erboven op kunt doen (bijvoorbeeld van één keer per week mediteren naar twee keer per week mediteren, ik noem maar iets) veel groter! En dan hoef je ook niet meer zo teleurgesteld in jezelf te zijn wanneer al die veels te grote goede voornemens/doelen in de eerste drie weken van januari al mislukken! Liefs!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   15/01/2018

   Precies dat! Denk dat er vaak te grote drastische stappen worden genomen en dat is zonde want het kan zeker wel slagen, maar als je het inderdaad maar stapje voor stapje doet. Helemaal mee eens! Liefs :)