Recepten Zoet

Recept: Wortelcake met pepernoten

01/12/2017

Recept: Wortelcake met pepernoten | Peek Inside

Hier een ideetje wat je kan doen met de overgebleven pepernoten, of voor als je net als ik zin hebt om een cake te maken. ;-) Ik ben gek op cake, ideaal om te maken in de avond en zo de hele week van te genieten. Of als je de volgende dag visite krijgt is een plakje cake, zelfgemaakt én net even anders altijd leuk.

Ik ben zo blij met mijn nieuwe oven. Hij werkt precies zoals het hoort en tot nu toe is alles in 1x goed gegaan. Yay! Deze cake is een mix tussen de heerlijke 5-spice kruidcake uit het boek van Denise ‘All-day breakfast’ en ik zag net dat ze het recept nu ook op haar blog had gedeeld. Superlekker maar ik had nu niet alle ingrediënten in huis dus ik gaf er weer mijn eigen draai aan. Genieten maar!

Het is dus geen ontbijtje geworden, sorry… maar! Een cake kan natuurlijk prima als ontbijt, het is tenslotte een feestdag. ;’)

Wortelcake met pepernoten

Nodig: cakevorm 26 cm

Wortelcake met pepernoten

Ingrediënten

  • 100 gr boter + extra om in te vetten
  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 3 el schenkstroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 175 gr speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl koek- & speculaaskruiden
  • snufje (zee)zout
  • 2 eieren
  • 140 gr wortel, geraspt
  • Topping
  • handjevol gehakte pepernoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de boter, suiker, schenkstroop en het vanille-extract in een pannetje. Laat het al roerend smelten tot een glad mengsel.
  3. Meng ondertussen in een kom de speltbloem, bakpoeder, snufje zout en de koek- & speculaaskruiden door elkaar.
  4. Giet dan het suikermengsel bij de droge ingrediënten met de wortelrasp en roer dit even kort door elkaar. Voeg de eieren toe en meng nog een keer goed.
  5. Schep het cakebeslag in een met bakpapier beklede cakevorm en verdeel hier de gehakte pepernoten over. Zet de cake in de oven en bak in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar. De cake is klaar wanneer deze mooi donkerbruin is. Test eventueel met een satéprikker: komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  6. Laat de cake in de vorm even afkoelen, haal het vervolgens eruit en bewaar het in bijvoorbeeld aluminiumfolie. Maar het allerlekkerste is wanneer de cake nog een beetje warm is. ;-)

Recept: Wortelcake met pepernoten | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter