Ontbijt Recepten

Recept: Spicy porridge

11/12/2017

Recept: Spicy porridge | Peek Inside

Ik heb weer een nieuw recept voor een ontbijtje met havermout. Een heerlijke spicy porridge met verschillende specerijen die er wel voor zorgen dat je warm wordt tijdens deze koude dagen. ;-)

As we speak is het aan het sneeuwen en heb ik geprobeerd een aantal foto’s te maken. Het was wat lastig want het was toch donkerder dan ik had gedacht. Maar gelukkig heb ik deze havermout nog wel redelijk goed op de foto kunnen krijgen. ;-)

Maar het sneeuwde dus. Overal. Alleen bleef het bij ons niet liggen… Mijn hele feed op Instagram zat vol met prachtige foto’s van besneeuwde straten, bossen, maar zodra ik naar buiten keek was het kaal en bleef het helemaal niet liggen. Ik blijf hoop houden haha, het is al een keer eerder voorgekomen dat wij niets hadden en later het precies andersom was.

Voor nu geniet ik dan maar lekker van deze havermout en de mooie sneeuwfoto’s van jullie!

Spicy porridge

Aantal: 1 persoon

Spicy porridge

Ingrediënten

 • 45 gr havermout
 • 200 ml havermelk*
 • snufje zout
 • 1 tl kaneel
 • 0,5 tl nootmuskaat
 • 0,5 tl kardemompoeder
 • 0,5 tl gemberpoeder
 • 1 tl vanille-extract
 • 2 el ahornsiroop
 • Topping
 • 1 rijpe banaan
 • 1 mandarijn
 • handjevol pecannoten
 • optioneel: havermelk
 • optioneel: honing

Bereidingswijze

 1. Breng de havermelk aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de havermout, zout, kaneel, nootmuskaat, kardemompoeder, gemberpoeder, vanille-extract en ahornsiroop toe. Meng dit goed door elkaar en laat het staan tot het is ingedikt - ongeveer 3 minuten.
 2. Doe dan de havermout in een kommetje. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de havermout en met de rest van de toppings: mandarijn en pecannoten. Als je het nog iets te dik vindt kun je er nog een beetje melk toevoegen. Vind ik zelf altijd wat lekkerder.

Note

* In plaats van havermelk kan je ook gewone melk of een andere plantaardige melk naar keuze gebruiken.

Recept: Spicy porridge | Peek Inside Recept: Spicy porridge | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter