Recepten Toetjes

Recept: Pompoentoetje met pecan crumble

18/12/2017

Recept: Pompoentoetje met pecan crumble | Peek Inside

Het laatste kerstrecept van het jaar. En ja, alweer een een toetje! ;-) Dit keer wel iets anders dan anders en waar ik zeker weet dat je bijna iedereen mee zult verrassen. Dit toetje bevat namelijk een ingrediënt die misschien niet iedereen zou verwachten in een nagerecht.

Het is natuurlijk pompoen zoals de titel eigenlijk al verraad haha. Het is eigenlijk een simpele custard maar in plaats van witte suiker gebruikte ik donkerbruine suiker en voegde ik pompoenpuree toe. Als bodem de lekkerste koekjes: bastogne die perfect past. Als laatste een beetje kwark om het niet té zoet te maken maar wel weer een heerlijke pecan crumble.

Dit toetje kan je ook weer prima voorbereiden. De custard kan je ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren, de pecan crumble in een afgesloten bakje net als de bastognekoekjes. Nog een tip: de pompoenstukjes zijn deze week in de aanbieding bij de AH (#nospon). ;-)

Pompoentoetje met pecan crumble

Aantal: 2 personen

Pompoentoetje met pecan crumble

Ingrediënten

  Bodem
 • 6 bastognekoekjes
 • Pompoen custard
 • 215 gr pompoenpuree*
 • 75 ml slagroom
 • 225 ml melk
 • 3 eidooiers
 • 25 gr donkerbruine suiker
 • 0,5 el maïzena
 • 1 tl vanille-extract
 • snufje zout
 • Topping
 • 8 el kwark
 • Pecan crumble
 • 50 gr pecannoten, grof gehakt
 • 2 el ahornsiroop
 • 2 el honing
 • 1 tl vanille-extract
 • snufje kaneel

Bereidingswijze

 1. Doe de melk met het slagroom in een steelpannetje en zet op laag vuur. Klop ondertussen met een garde de eidooiers met de suiker, maïzena en vanille-extract. Zodra de roommelk begint te bubbelen, schenk je het al kloppend bij het dooiermengsel.
 2. Doe het vervolgens terug in de steelpan en zet het weer op laag vuur. Voeg de pompoenpuree toe en roer het rustig door met een spatel tot het is ingedikt. Het kan ongeveer 10 tot 15 minuten duren, blijft het aan je spatel ‘hangen’ dan is de custard goed. Schenk het in een kom en dek af met vershoudfolie.
 3. Verwarm de oven voor op 220 graden en leg bakpapier op een bakplaat.
 4. Meng in een kom de pecannoten, ahornsiroop, honing, vanillepoeder en een snufje zout. Verspreid over de bakplaat en bak in ongeveer 6 minuten. Laat het dan volledig afkoelen.
 5. Mix in een keukenmachine de koekjes fijn en verdeel deze over de glazen. Verdeel dan de custard erover, vervolgens de kwark. Breek de pecannoten crumble (kan eventueel ook kort met de keukenmachine) en strooi over de kwark.

Note

* Voor de pompoenpuree gebruikte ik verse pompoen stukjes. Deze ging ik koken (volgens de verpakking) en vervolgens pureren met een staafmixer.

Recept: Pompoentoetje met pecan crumble | Peek Inside Recept: Pompoentoetje met pecan crumble | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter