Drankjes Recepten

Recept: Koffie met gembersiroop

24/11/2017

Recept: Koffie met gembersiroop | Peek Inside

Toen ik de foto’s ging inladen in Lightroom zag ik dat ik al sinds september geen foto’s meer had gemaakt. Natuurlijk maakte ik wel een paar foto’s met mijn telefoon, maar niet meer van recepten. Nu ben ik eindelijk maar toch op mijn plekje en heb ik de eerste echte week er bijna opzitten. Tijd voor een receptje, niet te ingewikkeld natuurlijk want moet er even weer komen haha.

Op zoek naar het beste licht…

Heel simpel en eigenlijk niet noemenswaardig dit recept, maar ik wilde even testen waar ik het beste licht had. Dan is het natuurlijk niet handig om een recept te kiezen waar je snel bij moet zijn. ;-) Dit lijkt mij een goeie om mee te beginnen en ben weer tevreden over het licht. Deze foto’s maakte ik op een bewolkte en regenachtige dag, maar met een statief is alles makkelijker haha.

Maar deze koffie maakte ik de afgelopen dagen een paar keer. Ik vind het leuk te experimenteren met andere smaken. Je wilt natuurlijk niet de koffiesmaak verliezen, maar gewoon een extraatje eraan toevoegen.

Een aantal veranderingen

Ik ben natuurlijk weer helemaal terug. Ik moet nog wel een beetje mijn draai gaan vinden tussen werk en blog, maar dat komt zeker goed. Ik wil minstens 1 dag in de week plannen om aan mijn blog te werken en dan vooral recepten maken zodat ik die kan fotograferen. En in de avonden kan ik gelukkig ook wel veel voorbereiden. Maar de blog is ook wat aangepast, zoals je misschien wel hebt gezien: nieuwe foto’s (gemaakt op mijn nieuwe werkplek yay!) en lettertypes voor de teksten en titels. Even een opfrisbeurt! ;-)

En ik heb ook besloten om mij meer te gaan focussen op de gerechten die ik het allerliefste maak: lekkere toetjes, ontbijtjes én natuurlijk taartjes (en andere zoetigheden). Maar een lekker drankje of smoothie blijven ook én de snacks. Alle categorieën blijven gewoon bestaan en vind je in de recepten index. Eigenlijk veranderd er hier dan niet zoveel, maar ik had in het begin vaak het gevoel dat ik een hoofdgerecht móest delen en nu laat ik dat wat meer los, vooral omdat ik zie dat een lekker toetje of ontbijtje meer gewaardeerd word door jullie haha.

Dus binnenkort meer en nieuwe recepten. Zo staat er voor volgende week al een heel lekker Sinterklaastoetje op de planning! Nu nog hopen dat het ook zo uit pakt… ;’)

Koffie met gembersiroop

Aantal: 1 persoon

Koffie met gembersiroop

Ingrediënten

  • 1 kopje espresso
  • 15 ml havermelk (of naar keuze)
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl vanille-extract (of poeder)
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Maak een kopje espresso en doe deze in de blender samen met de havermelk, gembersiroop, vanille-extract en het kaneel.
  2. Mix met een blender, staafmixer of eventueel met de hand tot het goed gemengd is.
  3. Schenk het in je favoriete mok en strooi nog een beetje extra kaneel voor garnering.

Note

Tip: ook superlekker om het kaneel te vervangen met chocoladepoeder. ;-)

Recept: Koffie met gembersiroop | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter