Hotspots Terschelling

Mini Guide: Terschelling

16/10/2017

Mini Guide: Terschelling | Peek Inside

Oh wat vliegt de tijd toch. Het is alweer ruim drie weken geleden dat ik een paar dagen doorbracht op Terschelling. Dat ik gek ben op de waddeneilanden is geen geheim en Terschelling was voor mij de eerste keer. Zodra je op de boot stapt is het al een feestje vind ik en heb je het gevoel dat je echt alles achter je laat en lekker kan gaan genieten.

De aankomst vond ik erg leuk, het lijkt zo dichtbij want je vaart echt voor het eiland langs. En wat heeft Terschelling mij verrast. Ik was een beetje sceptisch want stiekem ben ik verliefd op Vlieland. Maar Terschelling heeft ook zeker zijn charmes, het is natuurlijk groter dan Vlieland, heeft meer winkeltjes en plekken om naartoe te gaan. Het hele eiland heeft mooie fietspaden daardoor moet je het echt op de fiets gaan verkennen. Dat heeft wat mij betreft de voorkeur.

Ik deel dan ook graag mijn tips en favorieten van het eiland met jou!

Mini Guide: Terschelling | Peek Inside Mini Guide: Terschelling | Peek Inside

Overnachten

Wij verbleven bij B&B De Wadvaarder. We werden warm ontvangen door Jan en Peter (de eigenaren) met een welkomstdrankje. Je kan bij de B&B losse kamers boeken of kiezen voor een arrangement. Wij hadden gekozen voor ‘Altijd Wind Mee’ arrangement. Dit arrangement is perfect voor een paar dagen Terschelling én als je het eiland op de fiets wilt ontdekken. Hierin zit een welkomstdrankje, twee overnachtingen inclusief ontbijt, tickets voor de retourbootreis, taxivervoer vanaf de haven en weer terug, huur voor 2 elektrische fietsen voor 2 dagen en een kaart van het eiland.

Je hebt dan nog de keuze voor een basiskamer, standaardkamer of een tuinkamer. Bij de basiskamer heb je een kamer met wastafel, de douche/toilet vind je op de gang. Wij kozen voor de standaardkamer met een eigen douche/toilet. De kamers zijn niet heel groot maar van alle gemakken voorzien en we hebben er heerlijk geslapen. De volgende morgen stonden Jan en Peter weer voor je klaar met het ontbijt waar ze koffie of thee voor je inschonken een eitje brachten, verder was er een buffet met heerlijke broodjes, vers fruit, yoghurt. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen.

Tip: ze hebben nog twee arrangementen, het ‘Onthaast arrangement’ waar je nog extra kan kiezen uit een diner bij een Mexciaans restaurant of een drie uur durende tocht met de huifkar. Of wil je liever paardrijden? Dat kan ook!

Mini Guide: Terschelling | Peek Inside Mini Guide: Terschelling | Peek Inside Mini Guide: Terschelling | Peek Inside Mini Guide: Terschelling | Peek Inside Mini Guide: Terschelling | Peek Inside

Fietsen

Wij zijn het hele eiland overgekomen ondanks dat het weer wat slechter was de tweede dag. We zijn bovenin begonnen en gingen naar bijna elke strandpaviljoen die we tegenkwamen voor een pauze haha. De volgende dag zijn we weer op de fiets gestapt en nog een stuk langs de Wadden gegaan. Dit is grotendeels hetzelfde natuurlijk, af en toe wordt je verrast door de schapen en je kan bij elk plaatsje er ook voor kiezen om er weer af te gaan en verder te fietsen door de dorpen.

Alles is heel goed te bereiken met de fiets en met een elektrische fiets ben je er natuurlijk nóg sneller. ;-) De paden zijn heel fijn om te fietsen, je kan lekker om je heen kijken naar al die mooie landschappen en grotendeels fiets je ook naast de weg waardoor je geen last hebt van auto’s.

Eten & drinken

Mini Guide: Terschelling | Peek Inside Mini Guide: Terschelling | Peek Inside Mini Guide: Terschelling | Peek Inside

Grand Cafe Zeezicht
Willem Barentszkade 20, West-Terschelling

Hier heb je prachtig uitzicht over de haven, kan je de boot zien aankomen en maakt het dus ideaal om nog even je laatste kopje koffie te nuttigen voordat je weer aan het vaste land gaat. Het is ook heel mooi ingericht.

Elke dag geopend vanaf 9.30 uur

www.zeezicht-terschelling.nl

Strandpaviljoen Heartbreak Hotel
Oosterender Badweg 71, Oosterend

Bij Strandpaviljoen Heartbreak Hotel beleef je de jaren 50 opnieuw. De chai latte’ zijn hier echt heerlijk vol en romig, aanrader net als de pecan-cranberrygebak.

Dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur

www.heartbreak-hotel.nl

De Dis
Boomstraat 17, West-Terschelling

De Dis is een vrolijke plekje waar je terecht kan voor een heerlijk vers gemaakt broodje, homemade brownies, salades, sapjes en meer.

Ma: 11.00 – 16.30
Wo – Za: 11.00 – 16.30
Zo: 12.00 – 16.00

www.dedis-terschelling.nl

Café De Zomer
Torenstraat 19, West-Terschelling

Met mijn verjaardag vonden we het leuker om in plaats van uit eten te gaan, te kiezen voor meerdere lekkere snacks. We namen de nacho’s met homemade salsasaus en een soort kaasfondue, daarnaast nog brood met heerlijke dippers en natuurlijk een rood wijntje. Het zit er heel gezellig mét terrasverwarming. ;-)

Dagelijks geopend van 11.00 tot 01.00 uur

www.cafedezomer.nl

Strandpaviljoen Zandzeebar
Badweg Formerum 8, Formerum

Bij Zandzeebar hangt een fijne sfeer en is het kleurrijk ingericht. De soep van het moment met harissa was heerlijk en de broodplank met dips (ja we zijn er gek op!) is ook een aanrader. Tip: de telefoon kan je thuis of in de tas laten want het is er mobielvrij en nee daar kan je niet omheen. ;-)

Dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur

www.zandzeebar.nu

Pura Vida Foodbar
Oosterburen 36, Midsland

Pura Vida is nog maar net geopend en nu al ‘the place to be’ voor ontbijt, lunch, diner en lekkere hapjes. Of als je nog even wilt werken ben je hier van harte welkom.

Di – Zo: 10.00 – 00.00

www.puravidaterschelling.nl

Mini Guide: Terschelling | Peek Inside

Winkelen

Er zijn ook een aantal leuke winkeltjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wij hebben eigenlijk alleen de winkels bezocht in West-Terschelling en Midsland, maar mocht je nog andere tips hebben laat het gerust weten in de reacties. Er zijn een aantal kledingwinkels die niet echt bekend zijn, deze vind je allemaal in de Torenstraat in West-Terschelling. Maar je vind er bijvoorbeeld ook een Hema. Ik heb een aantal genoteerd die erg leuk waren en een combinatie tussen kleding en woonaccessoires.

Fraai eiland lifestyle
Torenstraat 36, West-Terschelling

Een mooi ingerichte winkel met kleding voor zowel mannen als vrouwen, sieraden, tassen, woonaccessoires en meer. Scandinavische merken maar ook van ontwerpers zoals BIJ JOSSE, Inkylines etc.

Ma – Vr: 10.00 – 18.00
Za: 10.00 – 17.00

www.fraaiterschelling.nl

Pand26
Torenstraat 26-28, West-Terschelling

Ma – Za: 9.00 – 18.00

Een kledingzaak met de bekende merken als Superdry, Scotch & Soda, Maison Scotch, Denham, en achterin vind je nog een aantal woonaccessoires van bijvoorbeeld vtwonen.

www.pand26.nl

Kdo&Zo
Westerburen 13, Midsland

Een leuke winkel met kleding voor zowel mannen als vrouwen, leuke cadeautips, meubels en woonaccessoires waarbij duurzaam, fair trade en vrolijk centraal staat.

Ma – Vr: 10.00 – 17.30
Za: 10.00 – 17.00

www.kdo-enzo-terschelling.nl

Buitenleven
Westerburen 1, Midsland

Een landelijke woonwinkel met mooie producten voor in huis of buiten. Ze verkopen hier bekende merken als Bloomingville, Madu Madu maar ook Zusss wordt hier goed vertegenwoordigd.

Wo – Za: 11.00 – 17.00

www.terschelling-buitenleven.nl

Mini Guide: Terschelling | Peek Inside Mini Guide: Terschelling | Peek Inside

Extra tip

Er zijn zoveel leuke dingen te doen op het eiland. Zo kan je paardrijden, wadlopen of een huifkartocht boeken bij Puur Terschelling. Wij wilden in eerste instantie ook een huifkartocht omdat deze ook langs het drenkenlingenhuisje gaat, maar zaterdag was het weer hier niet echt goed voor. Het drenkenlingenhuisje is overigens wel heel tof om te bezoeken en kan eventueel ook lopend gedaan worden, maar dan moet je wel rekening houden met 7km lopen. ;-) Als je bij De Wadvaarder verblijft kan Jan je hier ook bij helpen om dit voor je te organiseren.

Dit waren mijn tips, heb jij nog andere leuke tips die je graag wilt delen?
Laat het weten in de reacties!

 

In mijn eerste top 5 zat Terschelling op de laatste plek omdat ik er nog nooit geweest was. Mocht je je afvragen hoe de top 5 nu is: Vlieland staat nog zeker op 1, er is iets wat mij ontzettend aanspreekt. Gevolgd door Terschelling omdat alles zo goed te bereiken is met de fiets, zoveel leuke plekjes heeft en je nog steeds het gevoel hebt dat je op een eiland zit. Texel staat op de derde plek omdat dit best een groot eiland is, maar wel heel gezellig en leuke dorpjes. Ameland mist iets wat mij betreft, ik heb er op de een of andere manier niet echt een binding mee. En Schiermonnikoog op de laatste plek. Eigenlijk moeilijk te beoordelen omdat het natuurlijk best lang geleden is dat ik er ben geweest dus sorry haha.

Mini Guide: Terschelling | Peek Inside

4 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Anneke Klompenmaker
  22/11/2017

  Wauw Thanx voor de blog over De Dis. ?

 • Beantwoorden
  laura
  21/10/2017

  lijkt me ook heel tof om hier nog eens heen te gaan! mooi eilandje ook!

 • Beantwoorden
  Evelien
  17/10/2017

  Heerlijk zeg, even een paar daagjes uitwaaien. Ik ben nog nooit op één van de waddeneilanden geweest. Staat nog zeer hoog op mijn lijstje. Ik lees en hoor veel leuks over Terschelling. Jouw verslag bevestigd dat ook maar weer eens. Ik moet toch maar eens gaan, haha :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   17/10/2017

   Ohh zeker een aanrader! Ik heb ook een verslagje over Vlieland en Texel op de blog, maar als je net wat meer te doen wilt hebben kan je beter eerst naar Terschelling of Texel gaan. ;-) Leuk om te horen!