Mindstyle

Tips tegen een herfst/winterdip

27/09/2017

Tips tegen een herfst/winterdip | Peek Inside

Het is officieel herfst en dat betekent meer regen, wind en donkere dagen… De één is er blij mee en de ander vindt het vreselijk en telt de dagen alweer af tot de zomer. Ik hang er een beetje tussenin..

Wat mij betreft heeft elk seizoen wel iets moois. Zo heeft de zomer natuurlijk de zon die (als het goed is) heel veel schijnt, de lange zomeravonden. In de herfst veranderen de bladeren van kleuren en hebben de velden allerlei mooie kleuren als de bladeren vallen. In de winter natuurlijk het sneeuw, ook dit is altijd maar afwachten natuurlijk én het is natuurlijk dé gezelligste maand want Kerst staat weer voor de deur (nog maar 89 dagen ;)). En de lente, het zonnetje schijnt voorzichtig en de bloemen komen weer in de bloei.

Maar in de herfst en winter heb je ook de meeste kans op dipjes, vitamine D tekort en ga zo maar door. Ik deel daarom mijn tips waar je mij mee kan opvrolijken en wat ik het liefste doe.

Warme sokken & vest

Ik heb een superlieve (de allerliefste natuurlijk) oma die er bestaat. Toen ze nog veel breide heeft ze voor mij 3 paar sokken gebreid. En vorig jaar kocht ik Texelse sokken van gedeeltelijk schapenwol. Het liefst draag ik ze sokken in combinatie met een warme dikke trui of vest.

Lekker series en films kijken met Netflix

En dan natuurlijk in je kloffie op de bank mét Netflix. Ja, ik ben helemaal om en denk dat ik mijn hele dagen wel kan vullen met het kijken van series en films haha. Mijn favorieten zijn: Orange Is The New Black (al helemaal uitgekeken), House Of Cards (wel veel politiek, maar ik vind het reuze interessant en vaak ook erg spannend), Suits (moet ik nog weer even opnieuw mee beginnen). Misschien leuk om hier eens een blogpost over te schrijven? ;-)

Recept: Havermout crumble met appel & bramen | Peek Inside

Goed voor jezelf zorgen

En goed voor jezelf zorgen is natuurlijk het allerbelangrijkste. Al doe je dat met het bovenstaande ook wel, maar slapen is natuurlijk ook erg belangrijk. Neem ’s avonds voordat je op bed gaat een lekkere kop thee of warme melk (slaap je gelijk ook een stuk beter!). Begin de dag met een heerlijk warm ontbijtje. Wat dacht je van: gebakken havermout, een warme smoothie of havermout crumble. Yum!

Ik ben natuurlijk bevoorrecht dat ik heerlijk vanuit huis mijn werk kan doen, dat ik niet op de fiets door weer en wind naar mijn werk hoef te gaan. Maar probeer het weer je humeur niet te beïnvloeden. Begin je dag met een lach, je favoriete muziek en geniet. Heb je een rotdag? Ben je zeiknat thuisgekomen, had je ook nog een rotdag op je werk of school? Stap dan lekker onder de douche, doe je favoriete kloffie aan, maak je favoriete (comfort) food en plof op de bank met je favoriete film of serie.

0 reacties

Laat een reactie achter