Ontbijt Recepten Smoothies

Recept: Smoothie bowl ‘Little Green Monster’

17/07/2017

Recept: Smoothie bowl 'Little Green Monster' | Peek Inside

Een poosje terug kwam ik de prachtige blauwe smoothies tegen op Pinterest. Heb jij het al gezien? Zo gaaf, dat wilde ik natuurlijk ook eens proberen. Maar dat kreeg niet het uiteindelijke resultaat, zoals je kan zien, waar ik op hoopte haha.

Smoothie bowl ‘Kiss the ocean’

Ik kon alleen maar Engelse recepten vinden maar ze waren allemaal vrij simpel en hetzelfde. In de meeste recepten wordt gewoon water, een bevroren banaan en spirulina gebruikt. En in plaats van water werd vaker kokoswater gebruikt maar daar ben ik niet zo gek op vandaar dat ik gewoon water gebruik. Eigenlijk dus gewoon een bananensmoothie met een kleurtje. ;-)

Maar spirulina is dus hét goedje waardoor je deze te gekke kleur krijgt. Ik had er alleen nog nooit van gehoord en toen ik liep ik door de Aldi en daar stond het gewoon. Alleen zoals je ziet is het niet blauw… daarom bedacht ik gaandeweg de nieuwe naam want het leek totaal niet meer op de oceaan: little green monster. ;-) Ik heb het nu een paar keer gemaakt maar elke keer wordt het groen en lijkt het niet eens op de mooie blauwe kommen. Maar eigenlijk vond ik het toch een te gekke kleur geworden, lekker gek en anders. ;-)

Zo probeerde ik minder spirulina, meer water, alleen water, maar helaas het bleef groen. Maar ik geef niet op. Ooit krijg ik zo’n mooie blauwe smoothie bowl. Mocht je dé tip hebben, let me know haha.

Spirulina

Maar wat is spirulina nu precies. Het is een blauwgroene zoutwateralg te zijn. Het wordt veel gebruikt in een alkalisch milieu. Je hebt er maar weinig van nodig ongeveer 1 à 2 theelepels.

Het is een natuurlijke bron van vitamines, rijk aan mineralen, vetzuren, eiwitten, antioxidanten en het zou ontstekingsremmend werken. Het blauwe kleurtje wordt veroorzaakt door fycocyanine die het immuunsysteem stimuleert.

Oftewel een superfood. Ik weet dat sommige mensen allergisch zijn voor ‘superfoods’ haha, maar ik wil maar aangeven dat spirulina niet alleen een mooi effect heeft maar ook nog heel veel voordelen. En de toppings maken deze simpele smoothie bowl natuurlijk helemaal af.

Smoothie bowl ‘Little Green Monster’

Ingrediënten

 • 2 bananen, bevroren en in stukjes
 • 160 ml water
 • 2 tl spirulina
 • 1 el honing
 • Topping
 • 1 el kokosrasp
 • 1 el lijnzaad
 • 1 el pompoenpitten
 • 1 el havermout
 • Handje blauwe bessen
 • Handje aardbeien

Bereidingswijze

 1. Hak de lijnzaad, pompoenpitten en havermout fijn en meng door elkaar.
 2. Mix in de blender de banaan met het water en de spirulina tot een gladde smoothie.
 3. Schenk het in een kommetje (of glas) en serveer met de kokos, de zadenmix, blauwe bessen en aardbeien.

Note

Je kan natuurlijk allerlei soorten noten, zaden en fruit gebruiken.

Recept: Smoothie bowl 'Little Green Monster' | Peek Inside Recept: Smoothie bowl 'Little Green Monster' | Peek Inside

2 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Merel
  18/07/2017

  Wauw, dit kleurtje is ook wel echt prachtig hoor! Mocht je er uiteindelijk achterkomen hoe je nou wel die blauwe kleur krijgt, let me know ;-) Liefs, Merel