Drankjes Recepten

Recept: Golden milk

17/04/2017

Recept: Golden milk | Peek Inside

Je hebt het vast al vaker voorbij zien komen: golden milk. Ik ben altijd heel nieuwsgierig als er weer iets nieuws opduikt en vooral als anderen er heel enthousiast over zijn. Dan wil het direct uitproberen om te zien of het ook echt lekker is. Natuurlijk is dit per persoon verschillend en heeft iedereen een andere smaak, maar ik ben altijd bereid om iets te proberen.

Zo las ik ergens dat iemand zei dat het nóg lekkerder was dan Chai latte en dat het daar wel wat weg van had. Nu ben ik gek op Chai latte’s dus dat trok mij net over die streep om het nu echt te gaan proberen.

Dit recept is geïnspireerd op de golden milk van Rens Kroes uit ‘On the go’ en die vertelt hierover dat het een recept is uit de Ayurveda levensstijl. En als je nu denkt ‘de wat?’ dat dacht ik ook haha. Nu las ik dat het letterlijk ‘kennis van het leven’ betekent.

Nu lees ik ook het boek van Kate Hudson ‘Pretty Happy’ en daar wordt er hier ook over gesproken. Hoe het precies allemaal zit ben ik dus nog druk aan het bestuderen. ;-) Mocht je het interessant vinden en hier meer over willen lezen. Laat dan even een reactie achter!

Maar wat vond ik er nu van? Dat ik het deel op mijn blog zegt natuurlijk al genoeg. Ik moest eerlijk gezegd wel even wennen toen ik de eerste slok nam, maar dat vind ik altijd als het lastig in te schatten is hoe iets moet smaken. De geur was heerlijk, en na de tweede slok vond ik het toch inderdaad ook op Chai latte lijken. Het is ook zacht en romig, maar ik wil er wel wat honing én ik heb als extra vanille-extract, dat maakt het helemaal af.

Ben je ook gek op dit soort drankjes? Dan moet je het zeker proberen!

Golden milk

Aantal: 1 persoon

Golden milk

Ingrediënten

  • 250 ml amandelmelk, ongezoet
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl kardemompeul
  • 2 tl kaneel (of 1 kaneelstokje)
  • Snufje zeezout
  • 2 tl gember, vers geraspt
  • 1 tl vanille-extract
  • Optioneel: honing

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een steelpannetje de melk, voeg de kurkuma, kardemompeul, kaneel, zout, de gember en de vanille-extract toe. Laat het 5 minuten sudderen en roer het af en toe even door.
  2. Giet het vervolgens door een zeefje boven een mok. Om het net iets zoeter te maken voeg ik wat honing toe, maar het zou ook zonder kunnen.

Recept: Golden milk | Peek Inside Recept: Golden milk | Peek Inside

0 reacties

Laat een reactie achter