Recepten Zoet

Recept: Chocolade bananenbrood

21/04/2017

Recept: Chocolade bananenbrood | Peek Inside

Er lagen nog 4 bananen die eigenlijk bijna in de prullenbak hoorde te liggen haha. Ik was ze helemaal vergeten, maar gelukkig zijn er genoeg opties om te maken met rijpe bananen. Heerlijk pannenkoekjes, of wafels, of natuurlijk een bananenbrood. Welbekend en oh zo lekker!

Het was alweer even geleden en eigenlijk was het niet bedoeld om te delen op mijn blog. Omdat ze anders toch weggegooid werden, wilde ik eens iets anders proberen. Dit bananenbrood met pecannoten & chocolade is nog steeds een favoriet maar niet echt gezond… Dus ik dacht wat als ik de ingrediënten aanpas, naar ingrediënten die net iets meer verantwoord zijn en nog een aantal andere ingrediënten. Zo gezegd, zo gedaan en ik dacht ik maak er nog wel alvast foto’s van want je weet het maar nooit. ;-)

Deze bananenbrood maakte ik met cacaopoeder zodat het helemaal iets anders werd eigenlijk. Het moest in ieder geval zacht en smeuïg worden en dat is zeker gelukt! Het lijkt misschien een beetje stevig op de foto maar dat is het echt niet. Echt superlekker, deze is zeker voor herhaling vatbaar!

Je begrijpt dat ik blij was dat ik foto’s had gemaakt haha, zo kan ik het nu met jullie delen!

Chocolade bananenbrood

Nodig: Cakevorm 23x13 cm

Chocolade bananenbrood

Ingrediënten

 • 4 bananen
 • 4 dadels, ontpit
 • 4 el ahornsiroop
 • 2 eieren
 • 100 ml amandelmelk
 • 1 tl vanille-extract
 • 85 ml kokosolie, gesmolten
 • 200 gr speltbloem
 • 2 el cacaopoeder
 • 1 tl baking soda
 • 1 tl zout

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Prak de bananen in een kom fijn, je kan ook een staafmixer gebruiken. Voeg dan de dadels toe, ahornsiroop, de eieren, melk, citroensap en de vanille-extract. Roer dit goed met een garde door elkaar. Voeg dan de kokosolie toe en roer weer goed door.
 3. Meng dan in een andere de kom de speltbloem met de cacaopoeder, baking soda en het zout. Zeef het dan boven de kom met het bananenmengsel en spatel het goed door elkaar.
 4. Schenk het beslag dan in de cakevorm. Bak de banenenbrood in ongeveer 50 tot 55 minuten gaar. Controleer ongeveer laatste 5 à 10 minuten of de bananenbrood al gaar is met een cocktailprikker, komt deze er schoon uit dan is het bananenbrood klaar.

Note

* Je zou er ook nog noten aan toe kunnen voegen zoals peccanoten, ook erg lekker. // * Ben je niet gek op dadels? Ik voeg ze toe voor wat extra zoetheid dus het hoeft niet.

Recept: Chocolade bananenbrood | Peek Inside Recept: Chocolade bananenbrood | Peek Inside

6 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Rosalinde
  27/04/2017

  Ik voel mij echt een beetje een bookmark-stalker.. Echt al jouw receptjes gaan op de te maken stapel en ze stellen nooit teleur! Denk dat dit ook weer een favoriete gaat worden :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   27/04/2017

   Ah haha! Superleuk om te horen, leuk dat je een reactie achterlaat. Ik hoop dat deze ook aan je favorieten toegevoegd wordt, laat het gerust weten wat je ervan vond! :) X

 • Beantwoorden
  Marlies
  24/04/2017

  Ik ken het probleem van vergeten bananen maar al te goed, haha. Fijn dat er zoveel recepten zijn waardoor je er dan wel iets mee kan doen. Klinkt als een lekker recept dit!

 • Beantwoorden
  Roos
  23/04/2017

  Hmm, heerlijk! Op de amandelmelk na heb ik alles in huis, dus mocht de verveling toe slaan in m’n vakantie dan weet ik wel wat ik ga maken.