Mindstyle

Tips om te ontstressen in 10 minuten!

15/03/2017

Ontstressen in 10 minuten! | Peek Inside

Stress zit eigenlijk in een klein hoekje en voor je het weet loopt je hoofd over. Misschien gebeurd het wel onbewust en ga je mee in de drukte. Maar ook als je juist weet dat je nog zoveel moet doen of wilt gaan doen. Dan kun je het allemaal even niet meer zien zitten, niet meer weten waar je moet beginnen. Maar geen paniek, dat is gelukkig iets wat iedereen wel eens overkomt en waar je vaak ook wel iets aan kunt doen.

Als ik veel opdrachten heb voor mijn blog en mijn studio, ben ik superblij natuurlijk maar ook ik heb dan wel eens het ‘pff-gevoel’ en ik weet dan even niet meer waar ik het eerst moet beginnen. Voor mijn studio werk ik veel met to-do-lijstjes zodat ik lekker kan afstrepen. Voor mijn blog heb ik een kalender zodat ik precies kan zien waar en wanneer iets af moet zijn.

Dat werkt heel prettig, maar er zijn nog meer tips en daarom deel ik vandaag mijn favoriete tips en hopelijk heb jij daar ook iets aan:

 1. Trek je jas aan en ga lekker even buiten wandelen in de natuur. Neem alles in je op: de geluiden om je heen van de vogels die fluiten en geniet van de frisse lucht. En dit is deze week echt geen straf met het heerlijke lenteweer. ;-)
 2. Pak je geliefde eens stevig vast als die in de buurt is, of als je huisdieren hebt maak ze maar gewoon wakker. Haal ze uit het mandje en geef ze een stevig knuffel en heel veel kusjes. ;-)
 3. Om even die 10 minuten te pakken en helemaal tot jezelf te komen, daarvoor is mediteren ook een goed idee. Mocht je dit vaker doen dan zul je het vast herkennen. Het beste is om ergens te gaan zitten waar je niet gestoord kan worden. Op een plek waar je comfortabel zit, het beste werkt wat mij betreft op de grond (kussen). Op het internet vind je veel tips en filmpjes van hoe je dat kunt doen.
 4. Ga weg bij je computer, zet je telefoon op stil en pak een tijdschrift of een boek dat je graag leest. Even helemaal afsluiten!
 5. Of ga, zoals ik ook vaak doe, bezig met iets wat je graag doet. Ik ga dan meestal een beetje doodles maken of handlettering uitproberen. Superleuk om te doen én heel ontspannend.

Wat helpt jou als je even wilt ontstressen en te ontspannen?

7 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Lizet
  20/03/2017

  Goede tips! Ik heb een drukke week gehad en deze week is ook vrij druk… moet nog veel afmaken, maar ben de hele dag op pad geweest. Toch heb ik ervoor gekozen om een avondje op de bank te zitten ipv weer de hele avond aan het werk… tijd voor mezelf nemen helpt vaak erg goed!

 • Beantwoorden
  Marlous
  18/03/2017

  Jaa dieren zijn een hele goede. Helaas heb ik die niet altijd om me heen. Als het me allemaal tegenzit dan werkt het bij mij het beste om er maar aan toe te geven. Dan maar een tentamen niet halen/een afspraak missen/afgaan etc. Lekker koppie thee erbij en Netflix aan en fuck de rest ;-) Niet per se de beste strategie op de lange termijn maar ach..

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   20/03/2017

   Dat is zeker jammer! :( Maar jij hebt wel een hele mooie plek om thuis te komen met allerlei lieve diertjes toch? Ook fijn thuiskomen! Haha absoluut mee eens, je moet je er niet door laten leven maar vooral loslaten. ;-) En inderdaad misschien niet altijd handig haha, maar de wereld vergaat gelukkig niet. ;-)

 • Beantwoorden
  Monique | WritingMonique
  16/03/2017

  Hele goede tips! :) Ik ga meestal even een hoofdstukje lezen :)

 • Beantwoorden
  Roos
  15/03/2017

  Fijne tips! Knuffelen helpt mij sowieso altijd erg goed als ik gestrest ben en anders vind ik het ook fijn om te wandelen of even alleen te zijn en een serie te kijken of boek te lezen.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   16/03/2017

   Knuffelen maakt iedereen gelukkig! ;-) Leuk om te lezen. Een serie kijken of een boek lezen zijn ook goede tips inderdaad!