Bijgerecht Recepten

Recept: Doperwten hummus

03/03/2017

Recept: Doperwten hummus | Peek Inside

Voor vandaag heb ik weer eens een heerlijke spread voor tussendoor/snack, lunch of zelfs als ontbijtje. Het is natuurlijk maar net of je liever met zoet of met hartig ontbijt. ;-)

Ik ben gek op hummus, maar wilde eens wat anders proberen. Binnenkort wil ik eens twee weken proberen om helemaal geen zuivel te eten. Geen kaas, boter, melk of yoghurt. Die dingen eten eigenlijk dagelijks en ik heb het gevoel dat mijn lichaam en huid hier best op reageert. Het is dus niet omdat ik vegan wil gaan eten, maar meer om te zien of het echt daaraan ligt. En omdat goed te kunnen beoordelen moet je lijkt mij toch minstens twee weken het gaan testen.

Daarom ben ik een beetje aan het voorbereiden en alternatieven te bedenken. Zo deze heerlijke hummus voor op een cracker, of toast of als snack om in te dippen met verschillende groente. Verder heb ik ook al plantaardige yoghurt gehad en drink ik de laatste al steeds meer plantaardige melk of voor in de havermout natuurlijk.

We zullen het zien, maar eerst geniet ik vandaag nog even van het laatste van deze hummus op een cracker met een eitje yum!

Ben jij ook gek op hummus? Maak dan ook eens deze bietenhummus, die is ook echt superlekker!

Fijn weekend alvast allemaal!

Doperwten hummus

Nodig: Weckpotje (inhoud 160 gr)

Doperwten hummus

Ingrediënten

  • 200 gr doperwten (blik of vers)
  • 150 gr kikkererwten (blik)
  • 2 tl citroensap
  • Snufje zeezout
  • Paar blaadjes munt
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook*
  • Optioneel: 1 el tahin

Bereidingswijze

  1. Doe de doperwten in een keukenmachine of gebruik de staafmixer. Optioneel: je kan de doperwten ook eerst nog even blancheren.
  2. Laat dan de kikkererwten uitlekken en voeg toe met de knoflook, citroensap, zeezout, munt en olijfolie. Als je tahin gebruikt voeg je deze ook toe.
  3. Voeg eventueel na smaak nog extra munt en/of zout toe. Mix tot er een gladde massa ontstaat. Als je het nog iets te dik vindt kun je nog een beetje olijfolie toevoegen.

Note

* Heb je nog een belangrijke afspraak of een date? Laat dan gerust de knoflook achterwege. ;-)

Recept: Doperwten hummus | Peek Inside

5 reacties

Laat een reactie achter

  • Beantwoorden
    Carolien - On a Healthy Adventure
    11/03/2017

    Oh, heerlijk! Ik smeer het op een geroosterde boterham en dan nog een beetje ricotta en pijnboompitjes, mmm.

  • Beantwoorden
    Loes | Gewoon iets met Loes
    06/03/2017

    Leuk! Ik heb net afgelopen week zelf hummus gemaakt en was nog op zoek naar een smaak-variant. Ik denk dat ik deze doperwtenhummus komende week fijn ga maken!

  • Beantwoorden
    Roos
    03/03/2017

    Heerlijk lijkt mij dit! Volgens mij heb ik het wel eens gehad van de Albert Heijn, maar erg lekker natuurlijk om ook eens zelf te maken.

    • Beantwoorden
      Angelina - Peek Inside
      03/03/2017

      Ohh die heb ik nog niet gezien, ik zal daar ook eens kijken. Soms is het ook gewoon fijn en makkelijker om het kant-en-klaar te kopen haha. ;-)