Ontbijt Recepten Smoothies

Recept: Smoothie met andijvie & appel

20/02/2017

Recept: Smoothie met andijvie & appel | Peek Inside

Happy Monday! Het weekend is weer voorbij. De tijd dat je lekker niets moet, maar alles mag. Tenminste als je niet in het weekend werkt natuurlijk. ;-) Vaak gaat dit ook samen met lekker buiten de deur eten, of een pizza of patatje (of friet) bestellen. Maar vanaf maandag gaan we weer op de gezonde tour!

Een smoothie maak ik de afgelopen weken niet meer zoveel. Een warme appel smoothie of pompoen smoothie  is wel perfect tijdens de koude dagen, maar de rest vind ik vaak te koud en ga dan liever voor iets warms. Maar vorige week was het toch gewoon lente? Wat was het heerlijk! Dus ook perfect weer om een nieuwe smoothie uit te proberen.

Ik maakte deze smoothie met andijvie. Nu ben ik nooit heel gek op andijvie geweest, ik at het wel maar het was absoluut niet mijn lievelings. Nu kan ik het gelukkig gewoon eten én het zelfs lekker vinden haha. In deze smoothie was het ook verrassend lekker, de combinatie is heerlijk. Fris, maar wel vullend en romig en lekker zoet.

Smoothie met andijvie & appel

Aantal: 1 persoon

Smoothie met andijvie & appel

Ingrediënten

 • 1 appel
 • 75 gr andijvie
 • 2 el havermout
 • 1 el honing
 • 200 ml havermelk*
 • 1 el amandelschaafsel

Bereidingswijze

 1. Rooster de amandelschaafsel even kort in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn geworden en leg ze dan op een bord om af te koelen.
 2. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd het in parten, eventueel kan je de appel ook schillen maar dat hoeft niet en doe het in de blender. Voeg de andijvie, havermout, honing en het havermelk toe en mix dit tot een gladde smoothie.
 3. Verdeel de smoothie over twee glazen en bestrooi met de geroosterde amandelschaafsel.

Note

* Eventueel ook te maken met gewone melk of een andere plantaardige melk zoals amandelmelk.

Recept: Smoothie met andijvie & appel | Peek Inside

2 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Loes | Gewoon iets met Loes
  21/02/2017

  Oeh, dit ziet er lekker uit! Ik heb zelf nog nooit andijvie in een smoothie geprobeerd eigenlijk, maar het lijkt me best lekker zo. Wij willen vanaf volgende week ook weer wat gezonder gaan eten, en daar past dit prima in!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   22/02/2017

   Dank je wel! Haha nee ik ook niet, ik had het ooit eens gezien en nu had ik andijvie over en dacht laat ik het eens proberen. ;-) Ik vond het echt verrassend lekker en dat terwijl ik niet heel dol ben op andijvie. Het is in deze combinatie wel lekker fris en zoet. Leuk, ben benieuwd! :)