Lunch Recepten

Recept: Pastinaaksoep met rozemarijn

10/02/2017

Recept: Pastinaaksoep met rozemarijn | Peek Inside

Er zijn nog zoveel producten en ingrediënten waar ik nog iets mee wil maken. Pastinaak was daar ook één van. Vorige week was het in de aanbieding dus ik dacht dat is een teken, tijd om aan de slag te gaan haha. Nee, maar ik werd er weer even aan herinnert en ik dacht laten we het nu eens gaan doen.

Ik twijfelde tussen een puree wat mij ontzettend lekker lijkt en deze soep. Het werd – zoals je kunt zien het laatste en het was verrassend lekker. Ik kan mij eigenlijk niet herinneren of ik ooit wel eens pastinaak had gehad, misschien een keer maar niet bewust in ieder geval haha. Deze soep is heerlijk romig, niet te dik en niet te dun. De smaak is een combinatie van een beetje zoet en pittig door de knoflook en peper.

Het zou eventueel ook als hoofdgerecht kunnen, maar persoonlijk vind ik het daar net niet vullend genoeg voor maar dat vind ik sowieso niet met soep. ;-) Je zou er natuurlijk nog wel een lekker stokbroodje bij kunnen doen. Als je geen vegetariër bent kun je ook spekjes toevoegen, dat smaakt hier ook erg goed bij.

Pastinaaksoep met rozemarijn

Aantal: 2 personen

Pastinaaksoep met rozemarijn

Ingrediënten

 • 400 gr pastinaak, geschild en in blokjes
 • 1 lt bospaddenstoelenbouillon
 • Scheutje olijfolie
 • 1 ui
 • 1 teentjes knoflook
 • 2 takjes rozemarijn
 • Zout en peper

Bereidingswijze

 1. Snipper de ui en rasp de knoflook. Verhit olie in een ruime (soep)pan en fruit de ui.
 2. Schil de pastinaak en snijd in blokjes en voeg deze met de knoflook toe, rits de blaadjes van het rozemarijntakje en bak het even kort mee.
 3. Kook het water en voeg een half blokje bouillon toe, roer dit goed door tot alles is opgenomen en schenk vervolgens de bouillon erbij en breng aan kook. Laat het dan ongeveer 15-20 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur totdat de pastinaak zacht zijn geworden.
 4. Pureer dan met een staafmixer. Als het nog te dik is kun je nog extra bouillon of water toevoegen en zo zelf bepalen hoe dik of dun je de soep wilt.
 5. Verdeel dan de soep over de kommen en garneer met verse rozemarijnnaaldjes en eventueel verse peper en zout.

Recept: Pastinaaksoep met rozemarijn | Peek Inside Recept: Pastinaaksoep met rozemarijn | Peek Inside Recept: Pastinaaksoep met rozemarijn | Peek Inside

4 reacties

Laat een reactie achter