Lunch Recepten

Recept: Wortelwrap met zalm & mierikswortel

20/01/2017

Recept: Wortelwrap met zalm & mierikswortel | Peek Inside

Mooi geel is niet lelijk. ;-) Toen ik deze wortelwraps in de winkel zag liggen wilde ik er gelijk iets mee maken. Ik had twee ideetjes, een warm en een koud recept. Vandaag deel ik koude recept, ideaal voor de lunch en is heel makkelijk om te maken én natuurlijk erg lekker.

Deze wraps liggen bij de AH en er zijn ook bietenwraps. Ze zijn van No Fairy­ta­les. Het leek mij vooral erg lekker om in plaats van de gewone wraps te gebruiken en ik dacht je kan er vast hetzelfde meedoen. Over het warme recept was ik nog niet helemaal uit en besloot daarom eerst voor koud te gaan. Op de achterkant van de verpakking staat een recept voor een tosti, dus het kan zeker wel. Dus de volgende keer zal ik hier een warm recept mee delen.

Ik moet wel zeggen dat ik de wortel niet heel erg terug proefde, maar ik vind de gewone een beetje een deegsmaak hebben als je het rauw eet. Daarom vind ik deze én de bietenwrap want die is ook echt heel lekker, een goed alternatief als je bijvoorbeeld deze voor de lunch wilt maken.

Mierikswortel is wel iets waar je van moet houden, maar kan je ook simpel vervangen voor een andere saus. Mierikswortel smaakt een beetje naar mosterd en radijs. Het heeft een beetje een bijzondere smaak en geur, maar de combinatie met deze wrap vind ik heerlijk. Daarnaast zou het bijvoorbeeld ook goed werken voor de luchtwegen, tegen hooikoorts, verkoudheid en griep. Dat komt nu wel goed uit met al die zieken om ons heen haha. ;-)

Wortelwrap met zalm & mierikswortel

Aantal: 5 wraps

Wortelwrap met zalm & mierikswortel

Ingrediënten

 • 5 wortelwraps (No Fairy­ta­les, AH)
 • 375 gr gerookte zalm
 • 75 gr rucola
 • Mierikswortelsaus
 • 1,5 tl mierikswortel
 • 4 el crème fraîche
 • 2 tl citroensap
 • Zout en peper

Bereidingswijze

 1. Meng de mierikswortel met de crème fraîche, citroensap en een beetje zout en peper naar smaak. Besmeer hiermee de bieten wraps.
 2. Meng de rucola met de tuinkers en verdeel dit over de wraps. Snijd de zalm in kleinere plakjes en verdeel ook over de wraps.
 3. Rol de wrap op en genieten maar. De wraps zijn ook ideaal als lunch om mee te nemen rol ze dan stevig op in vershoudfolie.

Recept: Wortelwrap met zalm & mierikswortel | Peek Inside

2 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Merel
  20/01/2017

  Ik heb ze inderdaad ook zien liggen, binnenkort maar eens proberen! Heerlijk om de mierikswortel en zalm te combineren, gebruik jij mierikswortel uit een potje?? Liefs, Merel

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   20/01/2017

   Ja, echt een top combi! Ik heb het inderdaad uit een potje, van Kuhne. Bij (onze) de AH hadden ze ook geen andere optie. ;-) Maar ik vind deze erg lekker! Liefs