Hoofdgerecht Recepten

Recept: Pasta met paddenstoelenmix

21/11/2016

Recept: Pasta met paddenstoelenmix & salie | Peek Inside

Laatst vertelde ik al dat ik niet zo fan ben van het feit dat het eerder donker wordt haha en dan met name voor de foto’s natuurlijk. Salades, toetjes, ontbijtjes allemaal op zich geen probleem want dat kan prima koud gegeten worden én overdag gedaan worden. Maar hoofdgerechten zijn toch echt een ander verhaal.

Het maakt het zo lastig. Nu deel ik al niet vaak hoofdgerechten, maar soms heb ik iets wat zo graag wil delen (en ja dat is meestal pasta haha). ;-) Deze pasta met paddestoelenmix en salie was zo lekker dat ik moest delen. Later delen is geen optie want het is natuurlijk een echt herfst/winters gerecht.

Pasta met paddenstoelenmix

Aantal: 2 personen

Pasta met paddenstoelenmix

Ingrediënten

 • 150 gr volkoren spaghetti (of een andere soort)
 • 250 gr paddenstoelenmix
 • 2 el zuivelspread
 • 2 teentjes knoflook
 • Olijfolie
 • Zout en peper
 • Optioneel: ½ bosje salie, de blaadjes

Bereidingswijze

 1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
 2. Doe ongeveer 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan, voeg de knoflook toe en voeg de paddenstoelenmix toe. Hussel het een paar keer goed. Op het laatst voeg je de zuivelspread toe en hussel nog een keer goed.
 3. Als de spaghetti klaar is giet je het af en vang een beetje van het kookvocht op. Voeg de spaghetti toe aan de paddenstoelen, ongeveer twee eetlepels van het kookvocht en meng dit nog even weer goed door.
 4. Voor de salie: doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de salie hierin - ongeveer 1 minuutje en leg ze dan op een keukenrol om even uit te lekker en meng het door de pasta.

Note

Het is een vegetarisch gerecht. Wil je er graag vlees bij, dan zijn speklapjes erg lekker in dit recept.

Recept: Pasta met paddenstoelenmix & salie | Peek Inside

1 reactie

Laat een reactie achter