Boekreviews Hoofdgerecht Recepten

Review: All-day bowls (+ recept)

28/10/2016

Review: All-day bowls (+ recept) | Peek Inside

Denise kennen we allemaal natuurlijk van haar eerste kookboek ‘All-day breakfast‘. Daar was ik al razend enthousiast over. De prachtige foto’s én de meest heerlijke recepten. Zelfs voor iedereen die niet of niet goed ontbijt, kan hier inspiratie uithalen. Begin deze maand kwam haar nieuwe kookboek uit ‘All-day bowls’. Het is weer een prachtig boek geworden!

All-day bowls

Ik zag al het een en ander voorbijkomen toen ik samen met Denise aan de slag ging voor haar nieuwe website: The All-Day Kitchen en haar portfolio. Ik mocht een nieuw ontwerp maken zodat alles zou aansluiten op haar oude én nieuwe kookboek. Nu is alles één mooi geheel . Met dit prachtige boek speelt Denise in op een nieuwe trend: alles uit een kommetje. Ik houd ervan. Alles smaakt nét even lekkerder én het ziet er mooier uit.

Review: All-day bowls (+ recept) | Peek Inside Review: All-day bowls (+ recept) | Peek Inside

Het boek

Tijdens haar reizen zag ze overal bowls opduiken. Ze lijken symbool te staan voor een nieuwe, lichte en makkelijker manier van eten. Maar voor Denise staan ze ook voor comfort food, het heeft iets vertrouwds en kalmerends. In het boek vind je weer de lekkerste recepten voor ontbijt (ja, die staan hier gelukkig ook in), maar ook voor lunch en diner. Een heerlijke salade, een kleurrijke vistaco bowls en allemaal in een eigen thema zodat het bij jouw stemming past. De bowls zijn verdeeld in 5 hoofdstukken: rise & shine, curled up, it’s all good, gather & feast en on a sweet note.

Recept: Polenta met gepocheerd ei en beurre noisette | Peek Inside

Recept: Polenta met gepocheerd ei en beurre noisette

Toen ik dit recept voor polenta zag was ik gelijk verkocht. Deze moest ik maken (samen met de flat white porridge natuurlijk haha). Ik vind polenta heerlijk, maar de traditionele manier het gewoon koken had ik nog niet eerder gedaan. En dan met een heerlijk perfect gepocheerd eitje, Parmezaanse kaas, basilicum én beurre noisette. Echte comfort food uit een kommetje en kan je mij heel erg blij mee maken. Wel zal ik denk de groentebouillon vervangen voor alleen een beetje zout en peper, maar dat is echt een kwestie van smaak. Mijn eitje was nét iets te hard sst, bij de randjes maar van binnen gelukkig nog wel lekker smeuïg haha.

Polenta met gepocheerd ei en beurre noisette

Aantal: 4 personen

Polenta met gepocheerd ei en beurre noisette

Ingrediënten

 • 100 gr roomboter
 • 1 liter groentebouillon
 • 250 gr polenta*
 • olijfolie, om in te vetten
 • 4 eieren
 • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 • ½ bosje basilicum, alleen de blaadjes
 • extra: vershoudfolie

Bereidingswijze

 1. Smelt voor de beurre noisette de roomboter in een sauspan op laag vuur. De boter zal borrelen en na een paar minuten licht verkleuren. Als de boter goudbruin is (dat duurt 5 tot 10 minuten), haal je de pan van het vuur. Schenk de boter eventueel door een zeefje, zodat bezinksel achterblijft. Laat de beurre noisette even staan terwijl je met de polenta verder gaat.
 2. Doe de bouillon in een grote pan, breng aan de kook en strooi de polenta langzaam in het water. Roer goed om klontjes te voorkomen. Kook de polenta in ca. 5 minuten (check de kooktijd op verpakking) tot een romige pap, terwijl je regelmatig roert. Het kan zijn dat je meer heet water moet toevoegen.
 3. Terwijl de polenta gaart, pocheer je de eieren. Ik doe dat meestal zo: leg vershoudfolie in een schaaltje en vet het licht in met wat olijfolie. Breek een ei boven het schaaltje en bind de folie vervolgens bovenaan dicht. Je hebt nu een zakje met een ei. Leg het zakje in een pan met zachtjes kokend water en laat 4 minuten pocheren. Haal dan uit het water en verwijder de folie voorzichtig.
 4. Als de polenta gaar is, meng je er de Parmezaanse kaas en het basislicum door. Schep de polenta in 4 kommen en leg voorzichtig een gepocheerd ei in elke kom. Schenk er de beurre noisette over en serveer meteen.

Note

* Ik gebruik meestal snelkokende polenta. Traditionele polenta heeft soms wel 45 minuten nodig.

Recept: Polenta met gepocheerd ei en beurre noisette | Peek Inside Review: All-day bowls (+ recept) | Peek Inside Review: All-day bowls (+ recept) | Peek Inside

Mijn mening

Ik ben uiteraard weer groot fan. De recepten zijn weer stuk voor stuk heerlijk en de foto’s zijn weer prachtig. Dat ze alles zelf doet, van recepten tot foto’s is toch fantastisch. Ze is een groot inspiratiebron voor mij. Alleen de coverfoto heeft ze niet zelf gemaakt (goh!) en werd gemaakt door Pieter, haar man en dat heeft hij toch even mooi gedaan. Mijn favorieten uit het boek zijn: uiteraard die ik hier in deze review deelde, de flat white porridge of oatmeal latte die ik eerder al deelde, geroosterde zoete aardappel-wortelsoep, 5-spice stoof, de oosterse kipsalade. Eigenlijk kan ik wel even zo doorgaan. Aanrader dus en vooral als je er ook van houdt om uit kommetjes te eten. ;-)

Bestel All-day bowls bij Bol.com

Titel: All-day bowls
Auteur: Denise Kortlever
Uitgeverij: Het Spectrum
ISBN: 9789000352425
Kopen:
€ 20,00 via Bol.com

3 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Marlous
  29/10/2016

  Jaa, ik heb het boek ook en ben er ook zo blij mee! Hoop dat ze nog vele boeken gaat maken, want ik krijg er zoveel inspiratie van (zowel op kook als fotografie/styling gebied!).

 • Beantwoorden
  Monique | WritingMonique
  29/10/2016

  Oh, het ziet er lekker uit! En het kookboek ziet er ook prachtig uit zeg!

 • Beantwoorden
  Loes | Gewoon iets met Loes
  28/10/2016

  Oeh dat ziet er lekker uit! Overigens ben ik het helemaal met je eens: in een schaaltje ziet alles er leuker uit. Inderdaad een beetje ‘troostvoer’. Heerlijk!