Recepten Zoet

Recept: Carrot cake met roomkaas & walnoten

31/10/2016

Recept: Carrot cake met roomkaas & walnoten | Peek Inside

Deze laatste dag van oktober sluiten we af met een heerlijke carrot cake mét roomkaas én met walnoten. Favoriete taart in de herfst/winter! Eigenlijk ontzettend makkelijk om te maken en iedereen die een beetje sceptisch is over wortel in een taart zal direct omslaan na het proeven. ;-)

Ik wilde het zo graag nog eens over doen, maar dan gewoon met suiker, een lekkere laag roomkaas. Dus zeker niet gezond maar wel ontzettend lekker! Een perfecte taart om deze herfst en winter mee te zondigen! Dat mag ook wel een keer toch? ;-) Als je het doet moet je het ook goed doen wat mij betreft.

In plaats van gewone bloem gebruikte ik speltbloem, niet om een specifieke reden maar dat was het enige wat ik nog in huis had haha. Dat pakte verrassend goed uit, het was nog steeds lekker luchtig. Tip: je zou de taart ook in het midden kunnen doorsnijden en halveren en tussen de twee helften nog een extra laag roomkaas.

Carrot cake met roomkaas & walnoten

Nodig: Springvorm Ø 24 cm

Carrot cake met roomkaas & walnoten

Ingrediënten

    Carrot cake
  • 500 gr wortels, geschraapt & geraspt (1 zakje)
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 335 gr speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda (zakje dr. oetker)
  • 2 tl kaneel
  • 1,5 tl nootmuskaat
  • 1,5 koek- & speculaaskruiden
  • 1 tl zout
  • 4 eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 140 gr walnoten, grof gehakt
  • Frosting
  • 150 gr roomkaas
  • 90 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Topping
  • 2 handjes walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Meng in een kom de geraspte wortels met het sinaasappelsap en zet aan de kant.
  3. Mix in een kom het speltbloem met de specerijen: kaneel, nootmuskaat, koek- & speculaaskruiden en het bakpoeder, baksoda en zout.
  4. Mix in een andere kom de eieren met het kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille-extract tot een luchtig mengsel. Giet terwijl je mixt het zonnebloemolie er langzaam bij.
  5. Voeg dan het droge bloemmengsel bij het eimengsel en roer dit goed door elkaar. Spatel dan de wortels en de gehakte walnoten eraan toe.
  6. Verdeel het beslag over de springvorm en bak ongeveer 40-50 minuten in de oven - test met een satéprikker of de cake gaar is. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster voordat je de topping erop doet.
  7. Maak de topping: klop de roomkaas met de boter, poedersuiker en het vanille-extract tot een glad mengsel.
  8. Als de cake volledig is afgekoeld spatel je de het roomkaas op de bovenkant van de cake. Garneer met gehakte walnoten en eventueel extra wortel.

Recept: Carrot cake met roomkaas & walnoten | Peek Inside Recept: Carrot cake met roomkaas & walnoten | Peek Inside

6 reacties

Laat een reactie achter