Hotspots Texel

Mini Guide: Texel

12/10/2016

Mini Guide: Texel | Peek Inside

Een paar weken terug was ik voor het eerst op Texel. Ik was zo benieuwd. Bijna iedereen die ik heb gesproken over Texel zegt dat je niet het gevoel hebt dat je op een eiland zit en dat zal ik ook niet ontkennen haha. Zodra ik de boot afstapte (die maar 20 minuutjes duurde) dacht ik echt: dit is Nederland in het klein haha. Alsof je even een brug was overgestoken (omdat we met de auto gingen) en even snel naar de andere kant van Nederland wilde.

Maar dat het een leuk eiland is, ben ik het zeker mee eens. Er zijn zoveel leuke dorpjes, gezellige winkels, lekkere restaurants én het strand natuurlijk. Alles wat je nodig hebt vind je op dit eiland. Ik heb helaas niet zo heel veel hotspots gefotografeerd en ben alleen in Den Burg en De Koog geweest. Maar goed nieuws, zoals het nu lijkt ben ik in april/mei alweer te vinden op het eiland haha. In deze post wel veel foto’s en een aantal tips die ik graag met jullie wil delen, daarom een ‘mini guide’.

Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside

Eten & drinken

Op mijn verjaardag wilde ik heel graag bij een strandpaviljoen eten. Ik houd van het strand en als ik dan jarig ben en in de buurt van het strand dan is het logisch toch? We aten bij Paal 19. Het zat er ontzettend gezellig en we hebben heerlijk gegeten. Minpunt: de mosselen waren op. Huilen! Maar tijdens het nagerecht maakten ze alles goed en werd ik verwend met een fontein en een heerlijk toetje.

Paal 19
Ruyslaan 40, De Koog

Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Website: Facebook pagina

Lokaal 16
Gravenstraat 16, Den Burg

Ma – Zo: 9.00 tot 17.00 uur

Website: www.lokaal16.nl

Strandpaviljoen Paal 19 half
Graaf Ruijslaan 30, De Koog

Ma – Di: Vanaf 10.00 uur
Do – Zo: Vanaf 10.00 uur

Website: www.paal19half.nl

Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside

Shoppen

Den Burg en De Koog hebben superleuke en gezellige straatjes. Ik vind Den Burg vooral heel leuk door de oude straatjes en huizen, dat vond ik in De Koog iets minder. Ik heb er nog wel een winterjas (ja echt waar haha) weten te scoren en moest mij echt inhouden om niet de hele auto vol te laden. ;-)

Zilt & Zo
Dorpsstraat 81, De Koog

Woonaccessoires, kinderkleding en sinds een paar weken en gedeelte met alleen maar Kerstartikelen echt geweldig haha.

Website: www.ziltenzotexel.nl

Kees de Waal
Binnenburg 23, Den Burg

Woonaccessoires, leuke souvenirs en veel hebbedingetjes.

Website: www.keesdewaal.nl

‘t Lant van Texsel
Waalderstraat 23, Den Burg

Duurzame en praktische woonaccessoires en kinderkleding.

Website: www.winkeloptexel.nl

Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside

Overnachten

Wij zaten op Dennenoord. Ideaal voor als je er even tussenuit wilt en voor gezinnen. Er is een supermarkt aanwezig, een restaurant, een binnen- en buitenspeeltuin. Het is wel érg ver (3 km) naar het strand en dat vond ik echt wel een nadeel. Gelukkig hadden we fietsen gehuurd. ;-) Verder als je dat geen ramp vind is het een prima park. Andere leuke en bijzondere plekken om te overnachten heb ik voor jullie opgezocht.

Duincamping Kogerstrand

Dit lijkt mij echt geweldig! Kamperen is sowieso iets wat heel lang geleden is, maar kamperen in de duinen met aan de andere kant de zee. Dat is toch geweldig? Toen ik daar liep merkte ik wat een rust er was en hoe mooi alles was en groen. ‘s Avonds de sterrenhemel (bij helder weer uiteraard) en het geluid van de zee op achtergrond. En de volgende morgen stap je zo met je blote voeten uit je tentje richting het strand.

Er zijn ook plekken voor vouwagens, caravans etc., camperplaatsen, ingerichte tenten die je kan huren of trekkershutten.

Website: www.texelcampings.nl/kogerstrand

Texel Yurts
Rommelpot 19, Den Hoorn

Wil je op een bijzondere en unieke plek slapen? Dan zijn de Yurts echt fantastisch.

Website: www.texelyurts.nl

PEEK Lifestyle Lodges
Weverstraat 39, Den Burg

PEEK Lifestyle Lodges sprak mij natuurlijk gelijk aan (it’s all in the name haha). Naast stijlvolle accomodaties in het oude centrum van Den Burg, vind je er ook een hippe bar: PEEK Streetfoodbar. Hier kun je lokale gerechten eten en drinken.

Website: www.peektexel.nl

Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside Mini Guide: Texel | Peek Inside

12 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Rensina Steursma
  16/10/2016

  Wat een prachtig eiland lijkt me het.
  Wil er al een tijdje graag naar toe, maar het is er nog nooit van gekomen…
  Daar moet maar snel verandering in komen met al die mooie hotspots ;)

 • Beantwoorden
  Loes | Gewoon iets met Loes
  13/10/2016

  Oh wat een leuke foto’s! Ik krijg ook helemaal zin om weer eens naar Texel te gaan. Ik ben er heeeeel vaak geweest, maar de laatste 6 jaar helaas maar 1 keer. Ik vind het zo’n geweldig eiland: zo gauw je op de boot stapt heb je zo’n fijn vakantiegevoel. En alles is er ‘gewoon’ Nederlands, dat is soms ook wel erg fijn. Toch is het bijzonder vanwege het feit dat je op een eiland zit en het strand overal zo relatief dichtbij is.

 • Beantwoorden
  Monique | WritingMonique
  13/10/2016

  Ah! Ik zag gister op Twitter al dat je deze gids had geplaatst; en ik was zo benieuwd! Superleuke ideeën, vooral die strandpaviloentjes lijken me zo leuk!

 • Beantwoorden
  Femke
  13/10/2016

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben nog nooit op één van de waddeneilanden geweest en zou er heel graag een keertje naar toe willen. Geef mij duinen, strand en een leuk dorpje en ik ben gelukkig. Oh en een beetje mooi weer is dan ook welkom :-)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   13/10/2016

   Dan moet je zeker weten een keer naar een eiland gaan. Allemaal aan te raden (behalve Terschelling dat weet ik nog niet haha)! Qua prijzen zou ik anders eerst Texel proberen, die is het goedkoopste met de boot en je hebt er ook meer te doen qua winkels etc. :)

 • Beantwoorden
  Jessy
  12/10/2016

  Wat een prachtige foto’s! Ik wil mijn vriend al een tijd lang overtuigen van een weekendje Texel. Tot nu toe heb ik hem niet kunnen overtuigen maar misschien met dit artikel wel! ;D

 • Beantwoorden
  Anneke
  12/10/2016

  Heel mooi
  Angelina,prachtig foto`s.

 • Beantwoorden
  Sanne
  12/10/2016

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Echt Texel! :)
  En hé, zelfs nog voor mij nieuwe hotspots, haha! Ik ben heel erg benieuwd naar Lokaal 16!