Recepten Zoet

Recept: Koffie muffins

11/07/2016

Recept: Koffie muffins | Peek Inside

Het was alweer lang geleden dat ik muffins had gemaakt en toen ik de koffie muffins in het nieuwe boek van Rens Kroes ‘On the go‘ zag wist ik dat ik die als eerst ging maken. Ik was een beetje sceptisch, voor mijn gevoel zouden ze erg droog worden maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn.

Ze waren juist ontzettend lekker vers en smeuïg en de geur van koffie komt je tegemoet. Heerlijk! Zelfs als je niet echt van koffie houd, denk ik dat je hier wel blij van kan worden. ;-) In het recept gebruikt Rens havermeel, maar dat had ik niet in huis en in plaats daarvan gebruikte ik speltmeel. Dat kon ook prima! En ik had ook geen vanillepoeder in huis dus dat heb ik gewoon weggelaten. ;-)

Koffie muffins

Aantal: 6 muffins

Nodig: Muffinvorm

Koffie muffins

Ingrediënten

 • 100 ml espresso
 • 3 el chiazaad
 • 180 gr Medjoul dadels
 • 1 grote el kokosolie (gesmolten)
 • 1 el citroensap
 • 140 gr speltmeel*
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 2 tl bakingsoda
 • Snufje zout

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Maak de espresso. Ik gebruik hiervoor meestal espresso sticks met heet water. Week het chiazaad in 150 ml water. Ontpit ondertussen de dadels en mix ze in de keukenmachine tot een zachte massa.
 3. Doe dan de dadelpuree met het chiazaad, espresso, citroensap en gesmolten kokosolie in een kom en meng dit door elkaar.
 4. Voeg dan de droge ingrediënten: het meel, kaneelpoeder, bakingsoda en een snufje zout toe en roer tot een dik beslag.
 5. Vouw een rond of vierkant stuk bakpapier en plaats ze in het midden van de holtes van een ingevette muffinvorm. Schep het beslag in de holtes.
 6. Bak het in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaat. Neem af en toe wel een kijkje! Ze zullen niet echt gaan rijzen omdat het beslag erg zwaar is.

Note

* In plaats van speltmeel kan je dus ook ander meel gebruiken zoals havermeel.

Recept: Koffie muffins | Peek Inside Recept: Koffie muffins | Peek Inside

2 reacties

Laat een reactie achter