Lunch Recepten

Recept: Toast met rode bietenhummus & makreel

13/06/2016

Recept: Toast met rode bietenhummus & makreel | Peek Inside

Mooi roze is niet lelijk. ;-) Ik wilde al heel lang een keer rode bietenhummus maken puur vanwege de mooie roze kleur én omdat ik natuurlijk erg benieuwd was hoe dat zou smaken. Op Vlieland at ik een heerlijke rode bietensalade en toen wist ik, zodra ik thuis kom ga ik de bietenhummus maken.

Zo gezegd, zo gedaan. In de rode bietensalade op Vlieland zaten ook stukjes appel en dat vond ik zo lekker en verfrissend, dat ik deze rode bietenhummus een eigen draai gaf en er ook nog stukjes appel aan toevoegde. Op een heerlijk geroosterd broodje met makreel en dille. Makreel is misschien een verrassende combinatie, maar wel een van mijn favoriete vissoorten en wat mij betreft een geslaagde combinatie. Heerlijk voor een stevige lunch!

Toast met rode bietenhummus & makreel

Aantal: 4 personen

Toast met rode bietenhummus & makreel

Ingrediënten

 • 1 makreel (ongeveer 350 gr)*
 • Brood (ik gebruikte Liefde&Passie van AH - rogge)
 • Dille (voor garnering)
 • Rode bietenhummus
 • 200 gr rode bieten (blikje)
 • 400 gr kikkererwten (uitgelekt)
 • 1,5 el tahin
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el citroensap
 • 1 tl komijn
 • 1 el olijfolie
 • Peper en zout
 • 1 appel

Bereidingswijze

 1. Zoek de makreel helemaal af en doe het in een bakje. Goed opletten dat er niets achterblijft.
 2. Voor de hummus mix je de rode bieten + 2 eetlepels van het vocht de rest even aan de kant met de kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap, komijn en een beetje peper in zout in de keukenmachine of met een staafmixer tot een mooi egaal mengsel. - Als het iets te droog is voeg je wat extra van het rode bieten vocht toe of olijfolie. Snijd de appel in hele fijne blokjes en roer dit door de rode bietenhummus.
 3. Snijd dan het brood en leg ze onder de grill - of in de oven onder de grill. Besmeer de toast met de rode bietenhummus, verdeel het makreel en voor garnering grofgehakte dille.

Note

* - Je kan natuurlijk ook de makreel weglaten, dan smaakt het ook érg lekker. ;-)

Recept: Toast met rode bietenhummus & makreel | Peek Inside

8 reacties

Laat een reactie achter