Hotspots Vlieland

Mini Guide: Vlieland

22/06/2016

Mini Guide: Vlieland | Peek Inside

Ik had heel veel verwachtingen van Vlieland, wat ik precies verwachte weet ik niet maar ik hoorde alleen maar goede, positieve verhalen over Vlieland. Iedereen die ik vertelde dat ik naar Vlieland ging was enthousiast en waren jaloers. Dat kon alleen maar veel goeds beloven.

En het was super! Ik heb ontzettend genotend van dan wel de kleinste waddeneiland van Nederland. Er hing een knusse en gezellige sfeer. Je hebt alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Je huurt een fiets en je bent zo de hele dag lekker aan het fietsen langs de Waddenzee, haven, door de duinen. Loop door de Dorpsstraat en je hebt de leukste winkels, je kan lekker neerploffen voor een kopje koffie met carrotcake en uiteten gaan kan ook prima.

Mini Guide: Vlieland | Peek Inside

Ik wilde nog heel graag een keer naar een ander eiland, ik ben al een keer naar Schiermonnikoog geweest en Ameland maar beiden waren het niet echt. En stiekem kwam het door Dokter Deen (zie de foto hierboven, het ‘huis’ van Dokter Deen) dat ik de knoop doorhakte. Nadat het seizoen alweer afgelopen was besloot ik daar naartoe te gaan. Met de trein gingen we naar van Groningen naar Leeuwarden en van Leeuwarden naar Harlingen-Haven. Ideaal je stapt uit de trein en loopt bijna recht op de boot af en vooral omdat je niet met de auto het eiland op mag.

Er werd mij verteld dat ik met 3 dagen zat tijd genoeg had, maar ik heb een ding niet gedaan en dat was met de Vliehors Expres. Hiermee maak je een tocht over de Vliehors. Dit is een zandvlakte van 20 vierkantemeter en ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Je bezoekt dan onder andere het beroemde Reddingshuisje, vroeger een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen en nu ingericht als juttersmuseum. Een van de redenen dat ik zeker nog een keer terug wil!

Eten & drinken

Mini Guide: Vlieland | Peek Inside Mini Guide: Vlieland | Peek Inside

Bij Gestrand hebben we heerlijk genoten van een kopje cappuccino. Dit is echt zo’n plek waar je heerlijk kan zitten, gezellig en nog eens prachtig ingericht en met uitzicht over De Wadden. Als je van de veerboot richting de Dorpsstraat loopt, kom je er vanzelf voorbij. Je kan het niet missen!

Gestrand Vlieland
Havenweg 3

Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Website: www.gestrandvlieland.nl

Mini Guide: Vlieland | Peek Inside Mini Guide: Vlieland | Peek Inside Mini Guide: Vlieland | Peek Inside

Nog zo’n mooie plek waar je terecht kan voor een heerlijk kopje (100% arabica) koffie, of een heerlijk kop thee. Maar ook voor sapjes of smoothies kan je hier terecht. En neem dan vooral de cranberry cheesecake of worteltaart, yum! Sinds mei hebben ze ook 3 prachtige hotelkamers waar  je kan overnachten. De kamers waren op dat moment nog niet opgemaakt, maar de foto’s komen binnenkort op Lovetoshare.nl. ;-)

Leut Koffiebar & Logies
Dorpsstraat 118

Mei, juni en september dagelijks geopend van 9.30 tot 18.00 uur
Juli en augustus dagelijks van 8.30 tot 19.00 uur
Maart, april, oktober, november en december geopend op wo t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Januari en februari gesloten

Website: www.leutvlieland.nl

Extra tips

Snapshot Diary: Mei 2016 | Peek Inside

Verder hebben we heerlijk gegeten bij Plezant. Hier namen we als voorgerecht een heerlijke broodplank (aanrader!) met olijven. Als hoofdgerecht een Black Aberdeen Angus steak met frites en een heerlijke salade van rode bieten met appel. Voor de verandering geen nagerecht, maar een heerlijk kopje cappuccino. ;-) Dit is trouwens ook terug te vinden in mijn ‘Snapshot Diary‘ van afgelopen maand.

En bij strandpaviljoen ‘t Badhuys hebben we heerlijk genoten van een drankje en heerlijke nacho chips uit de oven, gesmolten cheddar, roomkaas, tomatensalsa en guacamole. Ook zeker een aanrader!

Overnachten

Mini Guide: Vlieland | Peek Inside Mini Guide: Vlieland | Peek Inside

Wij hadden overnacht in Het Vlielandhotel. Een heel mooi en vrij nieuw familiehotel. Alles was ontzettend goed verzorgd en de nieuwe Swiss Sense bedden waren nog maar net geleverd. De inrichting was zoals je ziet erg mooi, toch een stuk leuker dan zo’n massaal hotel. Wij zitten in de budgetkamer en dat was prima te doen, je hebt alleen geen buitenzitje of balkon, maar je kijkt wel de gezellige Dorpsstraat in. Het ontbijt was verder niet heel bijzonder, waar ik persoonlijk net iets meer van had verwacht. Dit was vrij standaard. Maar verder was het ontzettend goed geregeld en mooi!

Winkels

Van de winkels zelf heb ik helaas geen foto’s gemaakt, maar er waren zeker een aantal leuke bij. Je moet eigenlijk gewoon de hele Dorpsstraat doorlopen, dat is het allerleukste. Je komt dan vanzelf bij leukste winkels. De twee die ik erg leuk vond waren: Eb & Vloed, een superleuke conceptstore met leuke en bekende merken en hun eigen merk, boeken en meer. Hét strandgevoel krijg je zeker daar! De andere is OverSea, een mooie winkel met kleding, maar ook sieraden van o.a. WFTH en leuke hebbedingetjes voor in huis of als cadeautje van o.a. Nicolas Vahé.

Mini Guide: Vlieland | Peek Inside

Foto: Eb&Vloed

Eb&Vloed Lifestyle
Dorpsstraat 5

Maandag t/m zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur

Website: www.eb-vloed.nl

Mini Guide: Vlieland | Peek Inside

Foto’s: OverSea

OverSea
Dorpsstraat 79

Maandag t/m zaterdag: 10.00 tot 18.00 uur

Facebook

Mini Guide: Vlieland | Peek Inside

21 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Henrieke
  08/07/2016

  Wat ziet dit er leuk uit zeg! Ik ben gelijk ook helemaal enthousiast!

 • Beantwoorden
  Rensina Steursma
  26/06/2016

  Wat een heerlijk lijstje!
  Nu krijg ik nog meer zin om gauw een dagje Vlieland te plannen.
  Thanks voor je tips :)

 • Beantwoorden
  Ilah
  25/06/2016

  Ik ben alleen op Vlieland geweest toen ik heel erg klein was, maar ik moet er zeker nog eens heen gaan want wat ziet dit er ongelofelijk schattig en leuk uit!

 • Beantwoorden
  Rieneke de Graaf
  24/06/2016

  Vlieland is een super leuk eiland!
  Ook leuk om met de Tuk Tuk je rond te laten rijden door Kees!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   24/06/2016

   Ik had het toevallig op Facebook gezien laatst, maar helaas niks van gezien of gehoord toen ik er was. Wellicht een volgende keer! :)

 • Beantwoorden
  Hendrika
  23/06/2016

  Vlieland is geweldig!!!!

  • Beantwoorden
   Trijnie
   23/06/2016

   Helemaal mee eens. We komen er al jaren.

 • Beantwoorden
  Rebecca
  22/06/2016

  Ja Vlieland is leuk! Ik ben er vorig jaar geweest, gelijk ook de eerste keer Waddeneiland voor mij. Voor herhaling vatbaar! Je hebt gelijk het idee dat je ver weg van NL bent (:

 • Beantwoorden
  Dalinka
  22/06/2016

  Ik wil zó graag een keer naar Vlieland en nu dus nog meer hahaha. Ik ben alleen op Texel geweest. Ook heerlijk! Maar wil weleens met eigen ogen zien hoe anders Vlieland echt is. Prachtige foto’s heb je ook gemaakt!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   24/06/2016

   Haha dat is een goed teken! ;-) Ik ben nog nooit op Texel geweest, daar ben ik ook wel benieuwd naar. Dank je wel meid! :)

 • Beantwoorden
  Rowan
  22/06/2016

  Ik vind Vlieland ook zo’n fijn eiland! Mooie, gezellige foto’s heb je gemaakt!

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  22/06/2016

  Ziet er prachtig uit mooie foto’s ook zeg

 • Beantwoorden
  Dita
  22/06/2016

  Ik hou van Vlieland! Vriendlief is er net vorige week met z’n broertje geweest. Ik hoop dat wij snel in de zomer weer als gezinnetje heen kunnen.

 • Beantwoorden
  Tessa
  22/06/2016

  Wat ziet Vlieland er toch leuk uit! Zelf ben ik al eens naar Texel geweest wat ook erg leuk was en daarom wil ik nog wel eens een van onze mooie Waddeneilanden bezoeken. Het cafe/restaurant op de eerste foto ziet er echt heel leuk en gezellig uit!
  Liefs, Tessa

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   22/06/2016

   Ik ben nog nooit op Texel geweest, maar ik hoor wel om mij heen dat je minder een eiland gevoel hebt op Texel omdat het natuurlijk veel groter is. Vlieland is het kleinste eiland haha. ;-) Ik ga waarschijnlijk deze zomer nog een keer naar Texel, dus ben benieuwd. Leuk om te horen! Liefs!

 • Beantwoorden
  Monique | WritingMonique
  22/06/2016

  Ik ben nog nooit op Vlieland geweest; maar ik ben wel heel nieuwsgierig nu!