Ontbijt Recepten Smoothies

Recept: Avocado-dadel smoothie

30/05/2016

Recept: Avocado-dadel smoothie | Peek Inside

Na een heerlijk weekendje waarin we eindelijk weer zonder jas (zaterdag) naar buiten konden, is het vandaag ook weer een beetje grauw maar dat mag de pret niet drukken. Vanmiddag ga ik naar Vlieland en zoals het nu lijkt wordt het morgen en woensdag een stuk beter. Het is alleen al heerlijk om even een paar daagjes weg te gaan. Hier zal ik later uiteraard meer over vertellen, maar het was nu eerst weer tijd voor een smoothie.

Voor de verandering niet uit een kommetje maar gewoon weer ouderwets uit een glas met rietje. ;-) Ik had zo mijn bedenkingen maar het was een verrassend lekkere combinatie.. Lekker zacht, vol en romig! Perfect om je ochtend mee te beginnen. Het recept komt geloof ik uit Foodies magazine, maar uiteraard heb ik nog wat dingetjes aangepast om het meer eigen te maken. ;-)

Een avocado in de smoothie, dat was waar mijn twijfels zaten maar ik dacht als chocolademousse met avocado lekker is, dan moet een smoothie dat al helemaal zijn. ;-) Het was zo lekker dat ik deze simpele en snelle smoothie wel moest delen!

Heb jij wel eens een avocado in je smoothie gedaan?

Avocado-dadel smoothie

Aantal: 1 persoon

Nodig: Beker 0,5 l

Avocado-dadel smoothie

Ingrediënten

 • Halve avocado
 • 2 Medjoul dadels
 • 250 ml amandelmelk
 • 1 el citroensap
 • 1 el havermout
 • 2 el honing*

Bereidingswijze

 1. Halveer eerst de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de blender. En haal eventuele pitten uit de dadels en voeg deze ook toe aan de blender.
 2. Mix dan de avocado met de dadels, amandelmelk, citroensap, havermout en honing in de blender tot een romige smoothie.

Note

* - Voor een volledig vegan versie kan je de honing weg laten en eventueel een extra dadel toevoegen.

Recept: Avocado-dadel smoothie | Peek Inside Recept: Avocado-dadel smoothie | Peek Inside

5 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  joelle
  06/06/2016

  dit lijkt mij echt heerlijk! Ik kwam bij dit berichtje via ookannadoetdingen,
  en wat ben ik haar dankbaar voor het delen. En jou natuurlijk voor het schrijven van dit artikel. Ik ga deze zeker eens maken!

 • Beantwoorden
  eva
  30/05/2016

  Yum!!

 • Beantwoorden
  Monique | WritingMonique
  30/05/2016

  Jij hebt altijd de meest geweldige recepten! Deze wil ik ook weer zeker gaan proberen! :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   02/06/2016

   Wat lief, dank je wel! ^_^ Ik zou willen dat ik ze allemaal hélemaal zelf bedacht had haha, maar dat is helaas niet zo. ;-) Maar daarom niet minder lekker natuurlijk!