Recept: Paastoetje met lemon curd | Peek Inside
Recepten/ Toetjes

Recept: Paastoetje met lemon curd

21 maart 2016

Recept: Paastoetje met lemon curd | Peek Inside

Aankomend weekend is het zover, dan is het alweer Pasen. Dit jaar is het weer vroeg waardoor de tijd nóg sneller lijkt te gaan haha. Wij doen niet uitgebreid aan Pasen, maar denk dat we net als ieder ander net even wat meer uitpakken met een lekkere brunch, taart of toetje. Daarom voor vandaag een heerlijk paastoetje met lemon curd.

Het is niet alleen heerlijk, het ziet er ook nog leuk uit én het is nog best gezond te noemen – al heeft ieder daar zijn eigen ideeën over. ;-) De lemon curd is gemaakt op basis van honing en kokosolie, maar daardoor wel wat zuurder wat ik persoonlijk wel lekker verfrissend vind. Een laagje slagroom met mascarpone wat misschien ook niet heel slecht is en met een kleine beetje kokosbloesemsuiker want dit hoeft niet heen zoet te zijn. En de bodem is gemaakt van havermout met dadels.

Tip: Het havermoutmengsel is ook superlekker door de yoghurt voor je ontbijtje. ;-) En het slagroom zou je als het goed is ook prima kunnen vervangen voor kokosroom of een ander plantaardige room.

Paastoetje met lemon curd

Aantal: 4 personen

Paastoetje met lemon curd

Ingrediënten

    Bodem
  • 100 gr havermout
  • 6 Medjoul dadels
  • 30 gr kokosolie (gesmolten)
  • 2 el honing
  • Middelste laag
  • 150 gr mascarpone
  • 150 gr slagroom
  • 4 el kokosbloesemsuiker
  • Lemon curd
  • 100 gr kokosolie
  • 100 ml honing
  • 3 eieren
  • 2 citroenen
  • Garneren
  • Optioneel: Kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de lemon curd door de kokosolie te smelten in een pannetje op laag vuur.
  2. Vervolgens doe je het in een kom samen met de honing. Splits dan 2 eieren en voeg het eigeel toe aan de kom. Het eiwit heb je niet nodig. Roer het dan met een garde goed door en voeg dan de laatste ei (helemaal) door en roer nog eens goed door.
  3. Maak dan de citroenen goed schoon en rasp 1 citroen boven de kom (niet het witte).
  4. Snijd dan beide citroenen open en pers ze uit boven kom, gebruik een zeef of je hand om de pitjes op te vangen. Meng dit dan nog weer even goed door elkaar en schenk het dan in het pannetje (kan dezelfde die je net gebruikt hebt voor de kokosolie).
  5. Zet het op laag vuur en laat het langzaam warm worden - het mag niet gaan koken. Blijf goed roeren. Je zult vanzelf merken dat het dikker wordt, als het dik genoeg is - wanneer het niet van je lepel afglijdt is het klaar.
  6. Schenk het in een kommetje en laat op het aanrecht afkoelen.
  7. Begin dan met de bodem door de havermout en dadels in de keukenmachine goed te mixen. Doe dan de gesmolten kokosolie en de honing erbij en mix tot een plakkerig mengsel.
  8. Verdeel het dan over in de bakjes en druk het eerst een beetje aan en schep daarna de rest erop. Zet dit ondertussen in de koelkast.
  9. Pak dan een kom en doe hier de slagroom met de mascarpone in met de kokosbloesemsuiker en mix dit goed door elkaar tot het lobbig wordt.
  10. Haal dan de bakjes uit de koelkast en verdeel hier het slagroom-mascarpone mengsel over, vervolgens de lemon curd en als topping kan je nog wat kokosrasp erover strooien.

Recept: Paastoetje met lemon curd | Peek Inside

Gerelateerde blogposts

Laat een reactie achter

8 reacties

  • Reply
    Suzanne
    26 maart 2016

    Ziet er echt onwijs lekker uit!

  • Reply
    Mariska
    22 maart 2016

    Ooh ja echt super lekker! Geweldig idee :D

  • Reply
    Rowan
    22 maart 2016

    Waaauw hier loopt het water van in mijn mond! Snel een keertje maken. :)

  • Reply
    Sanne
    21 maart 2016

    Dit ziet er zó schattig uit!