Boekreviews Recepten Toetjes

Review: Deliciously Ella (+ recept)

25/01/2016

Review: Deliciously Ella (+ recept) | Peek Inside

Deliciously Ella stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ella Woodward is de auteur én blogger op de gelijknamige blog Deliciously Ella. Haar blog vind ik altijd erg leuk om te lezen, lekkere en simpele recepten die ook nog eens gezond zijn. Ik was daarom vooral erg nieuwsgierig naar het boek.

Deliciously Ella

Ella was een echte zoals ze dat zelf noemt ‘suikermonster’. Ze was gek op alle zoetigheden die ze maar tegenkwam en maakte zelfs een mix van melkchocola, marshmallows, winegums, karamel, stroop en Rice Krispies die ze dan in een koekenpan smolten tot smeuïge berg chocoladezaligheid. Nu moet ik zeggen dat ik dat nooit heb gehad, wij hadden ook vaak geen snoep in huis en niet omdat we het niet mochten, maar meer omdat we er niet om vroegen. Alleen met Sint-Maarten kwam er een berg snoep waarvan ook nog eens de helft werd weggegooid. ;-)

Maar dat veranderde gelukkig voor Ella en ze begon een haar blog. Ze sprak met zichzelf af om elke week drie nieuwe recepten te delen en dat ze dan vanzelf van deze nieuwe manier van koken zou gaan houden en dat gebeurde ook.

Review: Deliciously Ella (+ recept) | Peek Inside Review: Deliciously Ella (+ recept) | Peek Inside

Het boek

Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken: Mijn verhaal, Om te beginnen, Granen, Noten en zaden, Bonen en peulvruchten, Groenten, Fruit, Smoothies en sappen, Leven volgens Deliciously Ella. In het eerste legt ze haar situatie uit, hoe het zo is gekomen, wat is er gebeurd en hoe Deliciously Ella is ontstaan. Ze geeft veel informatie en tips over eten en ingrediënten. Het boek leest lekker weg, ik had het boek al snel uit en wilde eigenlijk gelijk al aan de slag met gezond eten, dus motiveren doet het zeker. ;-)

Recept: Banoffeetaart | Peek Inside

Recept: Banoffeetaart

Voor het recept dat bij deze review gaat heb ik gekozen voor ‘Banoffeetaart’. Ooit – een hele poos geleden – deelde ik ook al eens een banoffeetaart, die was alleen ontzettend heftig én absoluut niet gezond haha. Daarom leek het mij wel leuk om deze eens uit te proberen. Het is ook een favoriete recept op de blog van Ella en van haar vrienden en familie. Je kan haast niet geloven dat het gezond is en daar ben ik het wel mee eens.

In het midden zit nog een laagje banaan maar die zag je bij mij niet meer haha, dus het is niet exact hetzelfde geworden qua uiterlijk, maar de smaak hopelijk wel! ;-) Ik vond het ook best wel machtig, dus je zou er ook prima 3 glaasjes mee kunnen vullen, of 2 grotere glazen. Ik heb zelf 2 glazen gebruikt van 34cl.

Het recept is zuivel en glutenvrij.

Banoffeetaart

Aantal: 2/3 personen

Banoffeetaart

Ingrediënten

  Eerste laag
 • 70 gr pecannoten
 • 100 gr amandelen
 • 2 tl amandelpasta
 • 2 el rauwe honing (of ahornsiroop)
 • 2 Medjoul dadels (ontpit)
 • Tweede laag
 • 2 erg rijpe bananen
 • 2 el amandelpasta
 • Bovenste laag
 • 6 Medjoul dadels (ontpit)
 • 4 el amandelpasta
 • 4 el water
 • 1 overrijpe banaan + 1 voor garnering

Bereidingswijze

  Eerste laag
 1. Maal de noten in de keukenmachine in een minuut of twee tot een kruimelige mix. Voeg de amandelpasta, honing en dadels toe en laat opnieuw draaien.
 2. Stop als alles lekker kleverig is en giet een laagje van deze notenverwennerij in twee glaasjes en druk stevig aan met een lepel.
 3. Tweede laag
 4. Mix voor de bananenroomlaag de bananen en de amandelpasta glad in de keukenmachine.
 5. Giet dit boven op de notenlaag en zet de glaasjes 20 minuten in de vriezer om te stollen.
 6. Bovenste laag
 7. Maak ondertussen de karamellaag: doe simpelweg alle ingrediënten met 4 el water in de keukenmachine en mix glad.
 8. Haal de glaasjes na 20 minuten uit de vriezer en snijd de laatste banaan in plakjes en leg die op de laag bananenroom.
 9. Giet er tot slot de karamellaag op.

Mijn mening

Het is een mooi en eenvoudig kookboek, het leest makkelijk weg en heeft een hardcover (altijd fijn!). De recepten zijn niet ingewikkeld en dus perfect voor als je aan de slag wilt met gezonder eten, maar niet te ingewikkeld of moeilijke recepten wilt gaan maken. Het geeft je ook de kans om zelf te gaan experimenteren met andere ingrediënten en smaken.

Enige nadeel vind ik persoonlijk dat de inhoudsopgave niet heel overzichtelijk en verdeeld is in maaltijden. Zoals ik hierboven al vertelde heb je hoofdstukken als ‘Noten en zaden’ en ‘Granen’, maar als je bijvoorbeeld een ontbijtje wilt, moet je het hele boek doorbladeren.

Review: Deliciously Ella (+ recept) | Peek Inside

Bestel Deliciously Ella bij Bol.com

Titel: Deliciously Ella
Auteur: Ella Woodward
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021560205
Kopen: € 20,00 via Bol.com

0 reacties

Laat een reactie achter