Review: Jamie's super food (+ recept) | Peek Inside
Boekreviews/ Ontbijt/ Recepten

Review: Jamie’s super food (+ recept)

28 oktober 2015

Review: Jamie's super food (+ recept) | Peek Inside

Eindelijk was het weer zover, een nieuw kookboek van Jamie Oliver: Jamie’s super food. Het is een ander kookboek dan anders, het is nu vooral gericht op ‘een healthy en happy leven‘. En willen we allemaal stiekem niet gezonder eten en goed voelen? Het gaat niet alleen om de welbekende superfoods zoals noten en zaden, maar ook vlees, vis en meer.

Jamie’s super food

Voor het boek maakte Jamie een ‘ontdekkingsreis’ en ontmoete hij verschillende mensen zoals artsen, wetenschappers, maar ook ouderen van over de hele wereld. Hij omschrijft het zelf als zijn meest persoonlijkste boek die hij ooit heeft geschreven. Hij wil een zoals hij zelf zegt: een superveilige omgeving creëren, vol heerlijke, voedzame en maakbare gerechten die je kunnen helpen om een gezonder, gelukkigers en productiever leven te leiden.

Review: Jamie's super food (+ recept) | Peek InsideReview: Jamie's super food (+ recept) | Peek InsideReview: Jamie's super food (+ recept) | Peek Inside

Het boek

Het boek is weer prachtig vormgegeven (en de blauwe kleur is natuurlijk ook mijn kleurtje haha) in mooie kleuren, duidelijke fonts én prachtige foto’s. Jamie heeft zelf alle foodfoto’s gemaakt, de foto’s zijn echt heel  mooi, zeker een goeie bron van inspiratie.

Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner en snacks & drankjes. Op de daaropvolgende bladzijdes volgen een aantal hoofdstukken met informatie over zijn filosofie van het boek, alles over koolhydraten, de kracht van eiwitten en meer. Het is leuk en boeiend geschreven. Ik vind het persoonlijk altijd erg interessant.

Recept: Zoete aardappelmuffins rode Spaanse peper, kaas & zaadjes | Peek Inside

Recept: Zoete aardappelmuffins rode Spaanse peper, kaas & zaadjes

Zoals altijd maak ik ook een recept uit het boek waar ik de review overschrijf. Het recept dat ik voor deze review heb gekozen is ‘Zoete aardappelmuffins rode Spaanse peper, kaas & zaadjes. Het ziet er zo lekker uit en niet heel ingewikkeld en laten we eerlijk wezen, dit is toch hét perfecte ontbijtje voor bijvoorbeeld in de weekenden? ;-) Die van mij waren iets meer oranje van kleur, maar zeker niet minder lekker – oh en ik was de maanzaadjes vergeten oeps. Het is zoet, hier en daar een pittige bite en het doet je denken aan een omelet.

Daarnaast bevatten zoete aardappels ook vitamine C én helpen ze bij het voorkomen van stressgerelateerde celschade. De eieren, kaas en zaden leveren de eiwitten waardoor we er tot de lunch tegen kunnen. – Informatie komt uit het boek.

Zoete aardappelmuffins rode Spaanse peper, kaas & zaadjes

Nodig: 12 muffins

Kcal: 366

Zoete aardappelmuffins rode Spaanse peper, kaas & zaadjes

Ingrediënten

 • Olijfolie
 • 600 gr zoete aardappels of 1/2 flespompoen
 • 4 lente-uitjes
 • 1-2 verse rode Spaanse peper
 • 6 grote eieren
 • 3 el hüttenkäse
 • 250 gr zelfrijzend volkoren bakmeel
 • 50 gr Parmezaanse kaas
 • 1 el zonnebloempitten
 • 1 el maanzaad

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (of gasovenstand 4).
 2. Bekleed een muffinvorm (met 12 bakjes) met papieren cups of in vierkantjes gevouwen stukjes bakpapier van 15 bij 15 cm, en vet ze heel licht in met een propje keukenpapier met olie.
 3. Schil de zoete aardappels en prak of rasp ze in een grote kom. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze samen met de pepertjes in dunne ringetjes, houd de helft van de pepertjes apart en doe de rest met de lente-uitjes in kom.
 4. Breek de eieren in de kom, doe er de hüttenkäse en het bakmeel bij, rasp er het grootste gedeelte van de parmezaan over en voeg naar smaak zeezout en zwarte pepper toe. Meng goed.
 5. Verdeel het muffinmengsel over de bakjes, strooi er de zonnebloempitjes en maanzaadjes bij, en leg er de flinterdunne ringetjes rode peper op. Schaaf er het laatste stukje parmezaan over.
 6. Zet ze 45-50 minuten onder in de oven (als je pompoen gebruikt gaat het iets sneller - check ze dan na 35 minuten), of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Note

Een tip van Jamie, bereid ze 's avonds voor en dan hoef je ze de volgende dag alleen maar in de oven te doen. // Deze muffins zijn vooral erg lekker als je ze 5 minuten nadat ze uit de oven zijn gekomen serveert, maar eventueel zijn ze in de koelkast ook een paar dagen houdbaar. // Reken op 2 muffins per persoon.

Review: Jamie's super food (+ recept) | Peek Inside

Tip!

Ben je ook fan van Jamie Oliver en van het Jamie Magazine? Je kan nu een abonnement afsluiten voor 5x het Jamie Magazine én het boek Jamie’s super food voor € 34,99. Of misschien een leuk cadeau? Als je voor 9 november het abonnement besteld, heb je het boek binnen 3-5 werkdagen binnen en ontvang je op 26 november het Jamie Kerstspecial deel 2.

Nog een tip vanaf 13 november begint Jamie’s Super Food om 21.10 uur op 24Kitchen.

Mijn mening

Het is wel weer duidelijk dat ik enthousiast ben, anders had ik ook er natuurlijk ook geen review over geschreven haha. Maar het is weer een van de geweldige boeken van Jamie Oliver, dus als fan moet je ‘m zeker aanschaffen. De recepten zien er stuk voor stuk weer erg lekker uit, de moeilijkheidsgraad valt tot nu toe mee, gewoon zoals je van hem gewend bent. Ben je iets minder fan van het gezonde, dan kan ik het alsnog aanraden. Bij veel recepten kan je je gewoon niet voorstellen dat het gezond is, het ziet er allemaal zo lekker uit! ;-)

Bestel Jamie’s super food bij Bol.com

Titel: Jamie’s super food
Auteur: Jamie Oliver
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Kopen: € 29,99 via Bol.com

Gerelateerde blogposts

Laat een reactie achter

11 reacties

 • Reply
  Jolanda
  14 december 2016

  Ik vind de programma’s die hij doet echt fantastisch. Hij zet zich echt in om mensen te inspireren om in een kort tijdbestek een goede maalijd neer te zetten. Het is niet helemaal mijn smaak. Te veel basilicum, teveel mint, teveel rozemarijn, maar als je daarvan houdt iis het top, Echter, deze week was ik echt flabbergasted, Zag een uitzending op 24Kitchen en Jamie bezocht een tuinier met allerlei soorten kool (biologisch). De eerste kool die hij beetpakte liet een waas achter van koolvliegen achter, echt vreselijk. Jamie vroeg wat dat was en de tuinier reageerde met dat je dat er zo van afspoelde en je nu eenmaal meeeters hebt in een biologische tuin. Nu ben ik ook steeds sterker met het idee aan het spelen dat iik naar biologische groenten enz. wil overgaan, maar na dit programma ben ik gewoon even helemaal ondersteboven en helemaal van de groenten af, ook de niet biologische, Niet slim dat dit zo uitgezonden is natuurlijk. Ik ben echt niet zomaar beìnvloedbaar, maar ben toch letterlijk ‘s nachts wakker geworden van een nachtmerrie. (huilend) dat ik kool had gegeten en er hele klonten eieren (van de vliegen) onder de rest van de koolbladeren zaten en van allerlei insecten nog uitliepen, vreselijk. Niet slim om dit zo uit te zenden dus. Mij is alle lust ontgaan, hoewel ik denk dat een goede biologische teelt niet vergeven hoeft te zijn van het ongedierte, maar ja als je zo’n uitzending ziet….. en zelf nachtmerries krijgt. Niet inspirerend,,,,

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   15 december 2016

   Hi Jolanda! Gelukkig kan je veel dingen aanpassen en zelf halveren mocht je het teveel vinden haha. Toevallig had ik gisteren weer eens een pasta recept gemaakt van hem, hij gebruikt altijd een hele peper mét zaadjes, ik doe altijd zonder en gisteren de helft en nog was het té heftig haha. ;-)
   Wat betreft het kool, tsja dat is lastig. Alle groentes en dus ook koolsoorten moet je goed schoonmaken voor gebruik dat is eigenlijk algemeen bekend. Nu zal dit er inderdaad niet zo fris uit hebben gezien, maar ik denk dat het ook wel in een extreme vorm was. ;-) Hier in Nederland zal daar wel extra opgelet worden hoor. Misschien een idee om eens bij een biologische boer in de buurt te gaan kijken? Ik ben het er mee eens dat het misschien niet zo verstandig was om het zo uit te zenden. ;-)

 • Reply
  Dalinka
  28 oktober 2015

  Wauw het boek is zeker een eyecatchter! Ik heb een ander boek van hem. Zo’n 15 minuten kookboek en hoewel het er allemaal heerlijk uitziet, vind ik dat je per recept ontzettend veel ingrediënten nodig hebt. Dan haak ik vaak al af. Ik vraag me af hoe dat met de recepten in dit boek zit? Bij het recept dat je hebt geplaatst vind ik het wel meevallen. Het klinkt ook erg lekker! Misschien toch maar eens inkijken als ik in de boekhandel ben.

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   29 oktober 2015

   Dat boek heb ik ook en inderdaad, er zijn wel recepten die veel ingrediënten nodig hebben. Maar aan de andere kant, vaak heb je het meeste wel standaard in huis of zijn geen gekke ingrediënten, die je dus gewoon bij de supermarkt kunt halen. Dat vind ik ook wel belangrijk! ;-) Ik zou ‘m zeker even doorbladeren als je ‘m ziet liggen, dan kan je het beste zelf beoordelen.

 • Reply
  Eva
  28 oktober 2015

  Zijn boeken zien er altijd zo prachtig uit! Ik heb zijn comfort food-boek al heel lang op mijn verlanglijstje staan en deze gaat daar zeker bij!

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   29 oktober 2015

   Ja, alleen al om door te bladeren kan je er van genieten haha. Oeh, Comfort Food staat ook nog op mijn verlanglijstje!

 • Reply
  Sanne
  28 oktober 2015

  Hele fijne review, nu ben ik heel erg benieuwd naar dit kookboek haha. Misschien dat hij ook wel op mijn verlanglijstje komt!

 • Reply
  Marlies
  28 oktober 2015

  Ik had hem al in de boekhandel zien liggen, maar dan heb je er zo’n plastic folie om heen. Vind ik altijd irritant, want dan kan ik het kookboek niet inkijken om te zien of ik hem wil hebben. Fijne review! Miss gaat hij ook wel op m’n verlanglijstje

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   28 oktober 2015

   Oh ja dat is heel vervelend! Ik wil het ook altijd graag eerst even doorbladeren. Graag gedaan, heb je ‘m toch nog een beetje kunnen inkijken haha. Er staat trouwens ook een inkijkexemplaar bij Bol.com. :)

 • Reply
  Sanne
  28 oktober 2015

  Ik ben hier zooo benieuwd naar! Misschien komt ‘ie wel op mijn verlanglijstje voor sinterklaas, haha.

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   28 oktober 2015

   Jaa, het perfecte Sinterklaas cadeautje! ;-)