Recepten Zoet

Recept: Cashew-dadel balletjes

23/10/2015

Recept: Cashew-dadel balletjes | Peek Inside

Toen ik mijn verjaardagstaart maakte, had ik nog wat over van de bodem. Zonde om weg te gooien, dus ik besloot er deze simpele cashew-dadel balletjes van te maken. Ze waren erg lekker en je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor deze heerlijk dadels – en een kleine beetje geduld! ;-) Hoe simpel ook, ik moest ze met jullie delen!

Deze balletjes zijn eigenlijk een variant op de chocosnacks, maar je zou bijvoorbeeld ook citroen-kokosballetjes kunnen maken. Oftewel, met dadels en kokos, maar ook zonder kokos kan je eindeloos variëren om heerlijke balletjes te maken. Een gezonde, verantwoorde snack.

Ik probeer wat meer te letten op wat ik eet. Minder snoepen, niet dat ik dat veel deed, maar een koekje of een stukje kaas of worst doordeweeks sla ik niet af. ;-) Echt snoepen doe ik gelukkig niet, heb ik eigenlijk ook nooit gedaan. Het enige moment waarop ik echt snoepte was rond Sint Maarten haha. Maar met deze snack kan je in ieder geval guilt-free snoepen!

Cashew-dadel balletjes

Aantal: (ongeveer) 10 balletjes

Cashew-dadel balletjes

Ingrediënten

 • 25 gr cashewnoten (ongezouten)
 • 55 gr dadels (zonder pit of haal eerst de pitten eruit)
 • 1 el kokosolie
 • Geraspte kokos

Bereidingswijze

  Voorbereiding
 1. Week de cashewnoten ongeveer 2 uur in koud water.
 2. Mixen
 3. Doe dan de cashewnoten, dadels en kokosolie in de keukenmachine en mix het fijn.
 4. Maak dan met je handen, kleine (of net wat je lekker vindt) balletjes. En rol ze daarna door de kokos.
 5. Leg ze minimaal 1 uur in de koelkast dan zijn ze het lekkerst (vind ik persoonlijk).

Note

Probeer het ook eens met andere noten: amandelen, hazelnoten etc. En je zou ook (gedroogd) fruit kunnen toevoegen of cacao.

Recept: Cashew-dadel balletjes | Peek Inside

4 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Esmée
  23/10/2015

  Ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op noten en kokos!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   23/10/2015

   Dank je wel! Zo fijn, dat zoiets simpels en lekker ook nog gezond kan zijn he. ;-)

 • Beantwoorden
  Anna
  23/10/2015

  Oeeeh, wat een lekkernij! Ik ben dol op alles met dadels :).

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   23/10/2015

   Yay! Dan vind je deze vast ook heerlijk! ;-)