Groningen

Blogtour: Wonen in Groningen 2015

05/10/2015

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

Afgelopen weekend was het zover: ‘Wonen in Groningen’ en ging ik met een blogtour de route lopen. Voor mij was het de tweede keer dat ik meeliep. De blogtour was weer een initiatief van Anne van de geweldig leuke winkel FOLK én van WFTH. We werden onthaald met lekkere pepernoten én heerlijke bokkepoten. ;-) We deden een kleine voorstelronde en daarna gingen we op pad. Een verslagje van de winkels waar we zijn geweest, maar voornamelijk over de ontwerpers die er stonden.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

FOLK & Tim Vinke

Bij FOLK zat Tim Vinke, die samen met Anne de eigenaar is van FOLK. Tim maakt prachtige design producten van voornamelijk hout en beton. Vorig jaar schreef ik ook een stukje over Tim en zijn producten, toen stond hij bij Koko Toko. Op de foto hierboven zie je een door hem ontworpen bijzettafel en kruk, gemaakt van berken multiplex. De vorm van de meubels is gebasseerd op het wiskundige getal pi.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

Laif & Nuver & Osc’art

We begonnen bij Laif & Nuver, waar Oscar van Osc’art stond. Althans, dat was de bedoeling, maar helaas was hij net op dat moment weg. Oscar is kuntschilder en grafisch ontwerper, maar bij Laif & Nuver stond wel een heel bijzonder kunstitem, genaamd ‘New Assembled Toys Light Sculptures’. Het is niet helemaal mijn stijl, maar het was wel heel tof om te zien en paste goed bij de winkel.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

WAAR & grafiquelien

Bij WAAR stond Carolien Koopman grafisch ontwerper en illustrator onder de naam Grafiquelien. Ze illustreert de meest schattige dieren en meer op papier en textiel. Ik kende haar en haar werk nog niet, maar ik was ontzettend enthousiast. Via Etsy verkoopt ze haar producten: wenskaarten, notitieblokjes, stickers, kussenhoezen, maar ook rompertjes. Ze probeert alle producten zo duurzaam mogelijk te produceren.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

Sissy-boy & Sloppop Yeah

Vervolgens gingen we naar Sissy-Boy. Hier stond Liesbeth van SLOPPOP YEAH. Velen zullen haar kennen van de welbekende ‘mountain pillow‘, maar je kunt ook bij SLOPPOP terecht voor unieke kinder- en dameskleding, sieraden en accessoires. Een unieke en gewaagde stoffen- en kleurencombinaties. Hier worden zowel gebruikte las nieuwe vintage stof en designerstoffen voor gebruikt.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

HOLTBAR & Cake Mixstore

Daarna gingen we naar HOLTBAR, waar Laurine van Cake Mixstore zat. Ze was live bezig met linosneden afdrukken die direct te koop waren, erg leuk om te zien. Ik vergeet iets té vaak dat ik tegenwoordig kan filmen haha, achteraf had ik overal even een stukje van willen filmen – maar dat is altijd achteraf. ;-) Op de tweede foto zie je een geïllustreerde kaart van Groningen, te koop bij onder andere Holtbar én in haar webshop. Ze heeft niet alleen een kaart van Groningen, maar ook van bijv. Den Haag, Amersfoort, Maastricht etc. op A3-formaat en ze zijn 15 euro. Ze ontwerpt ook kussens, border en meer.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

Koko Toko & BIJJOSSE

Daarna volgde onze weg naar de Oosterstraat. Bij Koko Toko stond BIJJOSSE. Niet geheel onbekend, aangezien ik hier net een blogpost over had geschreven. Je maakt overigens nog steeds kans op een prachtige ketting van BIJJOSSE – je kan nog met de winactie meedoen t/m zaterdag 10 oktober. Tijdens Wonen in Groningen maakte Josse haar sieraden af met bladgoud en maakte ze kunstwerken op hout genaamd MOODS.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

GROENiNG & Studio InWoonstile

Bij GROENiNG zou Carmelita staan van Studio InWoonstile. Helaas was zij ook afwezig. Ze stond hier met de ‘MoodStool’, waarbij een oude schoolstoel in een nieuw jasje wordt gestoken met sfeerbeelden en frisse kleuren. Tijdens haar studie kon ze uren foto’s maken en plaatjes verzamelen, maar omdat een moodboard uiteindelijk tot in de kast belandt, besloot ze om mini sfeerborden toe te passen op meubels.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

Handmade Hopes

Verderop zat de woonwinkel. Handmade Hopes. Hier zijn  vrijwilligers aan het werk met jongeren met een bijzondere achtergrond. De winkel is een mix van vintage, handmade en nieuw. Veel leuke hoekjes met bijzondere producten. Er zijn ook veel producten dat handgemaakt of ‘gepimpt’ is door een medewerker: een jongere of begeleider.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

Andere winkels & ontwerpers

Verder gingen we ook nog langs Stadse Fratsen, waar Volken de Vlas stond, maar helaas ook die was niet aanwezig. Bij WOONN stond Annemiek van Welkom Store. Interieur- en grafisch ontwerper. Bij Verroest stonden Dirk (meubelmaker) & Dore (goudsmid) van TWEE Ruwe Bolsters met ambachtelijke gemaakte, nieuwe producten van hout en van goed met een stoere en stijlvolle uitstraling. Bij Wadapartja stond Tjeerd Veenhoven, die er ook niet was, maar het was ook ontzettend druk bij Wadapartja. Tjeerd zou hier de bijzondere biologische laminaten presenteren, gemaakt van restafval zoals aardappelschil of gemaaid gras.

Blogtour: Wonen in Groningen 2015 | Peek Inside

Goodiebag

Uiteraard kregen we ook weer een goedgevulde goodiebag mee naar huis met onder andere: leuke kaarten met teksten als ‘Mien laiverd’ en ‘Nait soezen’ (echt Gronings!) van Grön Design. Een ansichtkaart met de kaart van Groningen van Cake Mixstore, veel visitekaartjes, stickers van Grafiquelien om de wereld mooi te maken, een spiegeltje van HAY, een betonnen ‘vaas’ mét cactus van Tim Vinke (super tof!), heerlijke pepernoten van BAQ – Broodcafé, een reep chocolade én een prachtige envelop van WFTH, die je kan gebruiken voor bijv. kaartjes en andere kleine spulletjes met de tekst ‘What if I fall? Oh, my darling, what if you fly’ (heel blij mee!).

Volgens mij heb ik de tour zo goed mogelijk – en in de juiste volgorde – na verteld haha. Het was weer een ontzettende geslaagde én gezellige dag met leuke mede-bloggers: Olga van Team Confetti, Laura van Pretty Small Places, Kim van AlleenPuur, Karin van Eenigwonen, Leoni en Anna van Ledihe, Peter van Kunstspot en Barbara van De Wereld van Fien.

Benieuwd naar de Blogtour: Wonen in Groningen van vorig jaar?

En er komt ook snel een deel twee van de Groningen City Guide. ;-)

16 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Rensina Steursma
  07/10/2015

  Wat was de route leuk he!
  Heb hem met veel plezier gelopen.
  Leuk om alles zo even terug te zien en te lezen…
  Groetjes, Rensina

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   13/10/2015

   Het was weer erg leuk inderdaad. Leuk dat jij ‘m ook zelf hebt gelopen! :) Dank je wel.

 • Beantwoorden
  Evelien Eising
  06/10/2015

  Super inspirerend om je verslag van de blogtour te lezen!
  Alleen waren de pepernoten in de goodiebag (evenals de heerlijke bokkepootjes ;)) van BAQ brood & cafe i.p.v. De pepernotenfabriek

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   06/10/2015

   Haha oh echt? Dan heb ik dat verkeerd begrepen. :P Ik ga het gelijk aanpassen! Dank je wel voor je leuke reactie.

 • Beantwoorden
  Karlijn
  06/10/2015

  Wat een heerlijk verslag. Bij elk stukje tekst dacht ik ‘oh dat is tof!’ :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   06/10/2015

   Dank je wel Karlijn, dat is leuk om te lezen! ^_^

 • Beantwoorden
  Dita
  05/10/2015

  Super leuk! :) Ik zal binnenkort weer eens even naar Groningen, blijft een leuke stad!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   05/10/2015

   Dank je wel! Ja, verveeld nooit he. ;-)

 • Beantwoorden
  Eline
  05/10/2015

  Het ziet er echt zo leuk! Ik wist helemaal niet dat Groningen zulke leuke winkeltjes heeft

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   05/10/2015

   Ja zeker! Groningen is een hartstikke leuke stad, zeker een keertje naartoe gaan hoor. ;-)

 • Beantwoorden
  Moniek
  05/10/2015

  Oh wat ontzettend leuk! Ik woon in Groningen! Er komen echt veel leuke winkeltjes!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   05/10/2015

   Wat leuk dat je ook in Groningen woont! Inderdaad, het is een leuke stad en wordt alleen maar leuker. ;-)

 • Beantwoorden
  Sanne
  05/10/2015

  Klinkt zo leuk! Ik moet snel weer eens Groningen een bezoekje brengen. :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   05/10/2015

   Jaa moet je zeker doen! Er zijn zoveel leuke winkels en plekjes om te lunchen/dineren bij gekomen. ;-)

 • Beantwoorden
  Leoni
  05/10/2015

  Wat een leuk verslag heb je geschreven en wat een prachtige foto’s! Ik vond het een erg gezellige ochtend/middag en leuk om je ontmoet te hebben! :-)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   05/10/2015

   Dank je wel Leonie! Het was ook leuk om jou te ontmoeten. Ik zeg volgende keer weer! ;-)