Inspiratie

5 tips: Favoriete fotobewerking apps

09/09/2015

5 tips: Favoriete fotobewerking apps | Peek Inside

Op mijn telefoon gebruik ik regelmatig fotobewerking apps. Of het nu om de kleur gaat, een leuk filtertje of om een collage te maken. Soms gebruik ik zelfs mijn telefoon om een foto te bewerken voor mijn blog, dan stuur ik het via de mail naar mijn telefoon en weer terug. Lekker ingewikkeld haha, maar sommige filters zijn erg leuk en makkelijker dan het ‘namaken’ via Photoshop of Lightroom. ;) Dit doe ik alleen niet met foto’s van recepten.

Nu zijn er regelmatig blogs die dé apps delen die je nodig hebt. Ik deel gewoon de apps die ik het meeste gebruik en hopelijk zit er nog iets nieuws voor jou tussen.

Rhonna

Rhonna is een leuke app voor als je teksten, figuurtjes en meer wilt toevoegen aan je foto. Je kan ook kiezen voor een achtergrond en die weer bewerken met tekst. Je kunt losse pakketten kopen om de app aan te vullen, voor € 0,99. De app zelf is € 1,99 voor de iPhone en € 1,47 voor Android.

VSCOcam

Eén van mijn meest gebruikte apps is VSCOcam. Je kan de foto’s op allerlei manieren bewerken, alleen de helderheid, contrast of een filter gebruiken. De filters kun je ook weer uitbreiden. De app is gratis te downloaden voor de iPhone en Android. Leuke tip: Je kan de filters ook kopen en gebruiken in Lightroom.

Instasize

Deze app gebruik ik niet zo vaak, maar velen vinden deze wel handig. Als je een foto volledig wilt laten zien en dus niet in een vierkantje, dan kan je dat via deze app zo doen. Je kan hier ook nog filters kiezen, maar ook collages en frames. Al is het – in ieder geval voor de iPhone – in principe niet meer nodig doordat je nu ook in Instagram zelf kan kiezen voor andere formaten. ;-) Gratis te downloaden voor de iPhone en Android.

Layout from Instagram & Moldiv

Beiden zijn apps voor als je een collage wilt maken. Layout is een onderdeel van Instagram, uiteraard ook een app die ik superveel gebruik. ;) Bij Moldiv heb je wel veel meer keus, maar Layout heeft ook weer anderen. Oftewel beiden gebruik ik regelmatig. Layout is gratis te downloaden voor de iPhone en Android. Moldiv is ook gratis te downloaden voor de iPhone en Android.

RNI Films

Als laatste de app RNI Films. Deze heb ik sinds een paar weken en bevalt tot nu toe erg goed. De filters die je hier kan gebruiken zijn vooral om je foto’s een analoge uitstraling te geven. Heel erg leuk! De meeste filters zijn gratis, maar ook hier kan je weer uitbreiden met meer filters. De app is gratis te downloaden voor de iPhone. Helaas (nog?) niet beschikbaar voor Android.

13 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Hannelore // au pays des merveilles
  13/09/2015

  Ik gebruik enkel vsco en ben er grote fan van! Ik heb ook door een of andere aanbieding de vsco filters voor lightroom gratis kunnen bemachtigen (anders zijn ze nogal duur) en die gebruik ik echt altijd voor mijn foto’s!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   13/09/2015

   Ja, ik gebruik ‘m ook altijd! Ideaal en zulke fijne filters. Ohh wat tof, ze zijn inderdaad prijzig wat mij momenteel nog weerhoud, maar zou ze zeker een keer willen aanschaffen.

 • Beantwoorden
  Fleur Sophia
  11/09/2015

  Een dikke YAY voor vscocam, die ik wel een paar keer per dag gebruik!

 • Beantwoorden
  Renske
  09/09/2015

  Leuk om te zien welke apps iemand anders gebruikt. Zelf gebruik ik Moldiv en ABM voor collages en Snapseed voor de bewerking.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   09/09/2015

   Leuk! Snapseed en ABM heb ik ook wel eens gebruikt, maar te weinig dus had het weer verwijderd. ;-)

 • Beantwoorden
  Livia
  09/09/2015

  VSCO cam is echt een lifesaver om slechte foto’s er mooi uit te laten zien, ahaha. Ik gebruik het haast voor elke Instagram foto.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   09/09/2015

   Haha inderdaad! RNI vindt je dan vast ook leuk. ;-)

 • Beantwoorden
  Margot
  09/09/2015

  Fijne tips! Ik vind het wel fijn dat je met Instagram zelf tegenwoordig ook al veel meer kan.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   09/09/2015

   Dank je wel! :) Ja inderdaad, het wordt steeds beter. Al vind ik het wel lastig, dat het niet per se meer in een vierkantje hoeft ivm die afbeeldingen op je blog enzo. ;-)

 • Beantwoorden
  Eva
  09/09/2015

  Instasize klinkt ideaal! Werk daarvoor nu met een andere app maar die heeft onwijs veel pop-ups en reclamelinkjes dat ik er een beetje gek van word. Thanks voor de tip! :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   09/09/2015

   Ja is het ook zeker! Ik ben meer van de vierkantjes haha en tegenwoordig kan het in Instagram ook gelijk. Bij deze app heb je ook wel reclame hoor, maar vaak eenmalig en onderin een klein balkje. Hopelijk is deze dan beter! ;-) Graag gedaan.

 • Beantwoorden
  Sanne
  09/09/2015

  Superleuk om jouw tips te zien! Ik gebruik graag Studio, dat is een app waarmee je ook teksten en figuurtjes kunt plaatsen. En Afterlight! Zooo’n fijne app is dat!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   09/09/2015

   Ah leuk om te lezen, dank jewel! Studio is ook leuk inderdaad, ook veel opties voor teksten en figuurtjes zie ik! Bedankt voor de tip.