Inspiratie

5 tips: Voor een fijn weekend #1

17/06/2015

5 tips: Voor een fijn weekend #1

Het is nog een beetje vroeg, maar de week is weer doormidden en de gedachten gaan alweer uit naar het weekend. ;-) Misschien ben je wel van plan om helemaal niets te gaan doen, gewoon lekker een filmpje kijken of wil je er juist wel op uit. Daarom 5 tips voor een fijn weekend met leuke evenementen, een film die je echt moet zien, een lekker recept die je kan gaan maken en een leuke DIY tip.

1. Evenementen: Den Haag & Groningen

Op zondag 21 juni van 12.00 tot 18.00 is er weer een nieuwe Swan Market in Den Haag (Kerkplein). Een lifesyle markt met een divers aanbod aan handgemaakte sieraden, fashion, voor de kids, betaalbare kunst en interieurs items. Uiteraard ook heerlijk eten en drinken met een muziekje!

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni is er vanaf 12.00 in Groningen (Ebbingekwartier) hét culturele foodfestival ‘Lepeltje Lepeltje’. Drie dagen genieten in een duurzame samenleving, een muzikaal programma, een markt en genieten van al het lekkers van Hollands tot Japans.

2. Filmtip: Chef

Er zijn maar weinig films waar ik écht blij van wordt en onthoud als tip of zelfs nog een keer zou willen zien. Chef is daar één van! Chef is een geweldige film met eten en foodtrucks in de hoofdrol. De hoofdrol is weggelegd voor Jon Favreau (die tevens ook de regisseur en schrijver van de film is), maar o.a. ook Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., John Leguizamo, Bobby Cannavale, Emjay Anthony en Sofía Vergara.

Korte beschrijving: Het gaat over een chefkok die uiteindelijk weigert te koken wat zijn baas wil dat ie kookt. Nadat een recensent kritiek heeft en de chefkok daarna een boze tweet stuurt naar de recensent, gaat het mis. Uiteindelijk begint hij voor zichzelf met een foodtruck. Echt een top film!

3. Recept tip: Aardbeien tiramisu

Dit is (samen met de Oreo taart) het meest populaire recept op mijn blog, deze zomerse ‘Aardbeien tiramisu‘ dessert. Nu is het weer net echt zomers te noemen, maar hé misschien helpt het om de zomer nu echt te laten doorbreken. ;-)

Recept: Aardbeien tiramisu

4. DIY-tip: Simpele kledingrek

Marlies maakte een superleuke kledingrek in maar 15 minuten. Ze had deze zelfmaker gevonden op Pinterest en sinds ze verhuisd in én een extra kamer heeft, ging ze samen met haar vriend Jasper deze kledingrek maken. Op haar blog vind je een uitgebreide stappenplan!

5. Be lazy!

Maar natuurlijk hoef je niet altijd van alles te doen om te genieten van je weekend. Doordeweeks doe je vaak al genoeg dingen en ben je altijd in de weer. Daarom is het ook gewoon erg fijn om wat langer op bed te blijven liggen of misschien wel de hele dag. Pak tip 2 erbij en geniet! Voor je het weet is het weer maandag.

13 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Iris Vink
  20/06/2015

  Wauw super leuke en originele post! Wordt ik erg vrolijk van :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   21/06/2015

   Dank je wel Iris, leuk om te lezen! :)

 • Beantwoorden
  Dina
  18/06/2015

  Leuke ideeën voor het weekend. We zijn er biiijnaaaaa! :D

 • Beantwoorden
  Marjolein
  18/06/2015

  mmm, wat ziet de aardbeientiramisu er heerlijk uit! Dankjewel voor deze leuke tips, ik kan niet wachten tot het weekend is.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   18/06/2015

   Dank je wel, leuk om te lezen! En graag gedaan natuurlijk. ;-)

 • Beantwoorden
  Mira
  17/06/2015

  Leuke tips! Ik ga aankomend (lang) weekend vooral je laatste tip ter harte nemen;)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   17/06/2015

   Dank je wel! Ah haha goed zo, geniet ervan!

 • Beantwoorden
  Dita
  17/06/2015

  Heerlijk, bijna weekend! Wie weet ga ik vrijdag even naar Groningen. Vriendlief heeft er vergadering van zn werk dus kan ik mooi even shoppen.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   17/06/2015

   Ohh leuk! Hopelijk wordt het mooi weer, zou zonde zijn.

 • Beantwoorden
  Suus
  17/06/2015

  Super leuke diy! Helaas geen plek hier, maar anders had ik hem zeker gemaakt ;)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   17/06/2015

   Haha hier hetzelfde probleem.. Wie weet in de toekomst! ;-)

 • Beantwoorden
  Margot
  17/06/2015

  Chef is inderdaad een aanrader!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   17/06/2015

   Echt een toffe feelgood movie! :)