Hotspots Kopenhagen

Guide: Citytrip Kopenhagen

05/06/2015

5 tips: Citytrip Kopenhagen | Peek Inside

Nu ben ik misschien geen ‘travel-expert‘, maar het leek mij wel leuk en handig om wat enkele tips te geven over Kopenhagen. Hoe zijn wij er naartoe gegaan, waar verbleven wij, waar hebben we gegeten, welke winkels hebben we gezien en nog wat overige tips. ;-)

Het vervoer

Er zijn veel mogelijkheden om naar Kopenhagen te gaan, met de bus, trein, vliegtuig of met je eigen auto. Uiteraard ben je er met vliegen het snelst (een uurtje ongeveer). Het is belangrijk om voor jezelf te bedenken of je voor goedkoop gaat of snel. ;-) Wij hebben ervoor gekozen om met de bus te gaan met name vanwege de prijs, met het vliegtuig zouden we ongeveer 200 euro duurder uit zijn.

De busmaatschappij was Eurolines en daar geldt: hoe vroeger je boekt, hoe meer korting. Wij hadden een ‘Promo ticket’ en boekten ongeveer in februari en dat scheelde enorm, voor twee personen waren we 101 euro kwijt inclusief verzekering (vanaf Groningen). Maar stel je wilt volgende maand dan betaal je al gauw 170 euro voor twee personen.

Voordelen van de bus waren dat we in Groningen konden opstappen en een paar straten van ons hotel af, uitstapten. Daarnaast reis je overdag en kan je lekker om je heen kijken. Er is ook WiFi in de bus, maar dat werkt niet optimaal. ;-) Bij Puttgarden ga je met de bus op de boot en moet je erin de boot af. Na ongeveer 45 minuten kom je aan in Denemarken. Op de boot kun je ook nog eten en drinken kopen, er zijn veel winkels/restaurants aanboort.

Nadeel is dat het dus best een lange reis is. We vertrokken om 09.45 uur vanuit Groningen en kwamen rond 20.30 uur aan. We hadden er eerder konden zijn, maar hij was een half uur later dan gepland in Groningen en we hebben een uur bij de grens in Duitsland staan wachten omdat een man zijn paspoort en papier niet op orde had. ;-) En als de bus een beetje achter op schema loopt, stopt hij niet meer zo vaak en de buschauffeurs zijn niet allemaal even vriendelijk.

5 tips: Citytrip Kopenhagen

Het verblijf

Wij verbleven in het Wake up Copenhagen (Carsten Niebuhrs Gade). Het was een mooi, licht, strak en eenvoudig hotel met in totaal 12 verdiepingen. De kamers zijn best klein, maar ik ben altijd van mening: een hotelkamer is om te slapen en als het goed is ben je er niet veel. ;-) Maar een pluspunt was wel dat je overal in het hotel WiFi had en dus ook op de hotelkamer.

Je hebt verschillende opties voor een kamer, wij hadden de ‘Standard’ kamer. Dit betekent al gauw dat je ergens achterin zit en op de eerste of tweede verdieping. Maar wij hadden denk ik geluk, we zaten op de zesde verdieping en keken uit op de achterkant van het hotel, misschien niet het beste uitzicht maar het was prima.

De locatie was iets minder. Het lag wel dicht bij het station, maar erg afgelegen. Je moest wel ongeveer 15 minuutjes lopen om bij bijvoorbeeld Tivoli te komen en dus op weg te gaan naar het centrum. Maar het hotel is verder zo prima, mooi en schoon, comfortable en vriendelijk personeel. Daarnaast kun je er ook fietsen huren wat het natuurlijk weer niet zo erg maakt dat je ver moet lopen.

5 tips: Citytrip Kopenhagen 5 tips: Citytrip Kopenhagen 5 tips: Citytrip KopenhagenGuide: Citytrip Kopenhagen | Peek Inside Guide: Citytrip Kopenhagen | Peek Inside

Eten & Drinken

Niet heel uitgebreid, maar uiteraard wel erg lekker want anders zou ik het hier natuurlijk niet delen. ;-) Niet overal ben ik naar binnen geweest, maar ik wil ze jullie niet onthouden. Daarom hieronder een aantal adresjes waar je terecht kunt voor lekker eten, een hapje en een drankje.

Café Apropos
Halmtorvet 12
Ontbijt, brunch, lunch, diner, snacks

Kompa’ 9
Kompagnistræde 9
Ontbijt, lunch, koffie & thee

Atelier September
Gothersgade 30
Ontbijt, lunch

Granola
Værnedamsvej 5
Ontbijt, lunch, diner

Grød
Jægersborggade 50
Ontbijt, lunch, diner, drankje, koffie & thee

The Italian
Vester Voldgade 25
Lunch, diner

The Standard
Havnegade 44
Lunch, diner

Joe & The Juice
Op heel veel plekken te vinden
Koffie, juices, shakes, lunch

Tip: Op deze mooi vormgegeven kaart Foodie Map of Copenhagen, vindt je nog meer leuke adresjes.

5 tips: Citytrip Kopenhagen 5 tips: Citytrip Kopenhagen 5 tips: Citytrip Kopenhagen 5 tips: Citytrip Kopenhagen 5 tips: Citytrip Kopenhagen5 tips: Citytrip Kopenhagen

Winkels & Bezienswaardigheden

Omdat we veel hebben gezien en hebben bezocht, hieronder ook weer in het kort een aantal adresjes waar je zeker naartoe moet gaan als je in Kopenhagen bent. Er zijn naast deze adresjes ook nog prachtige gebouwen, mooie parken te vinden in Kopenhagen.

HAY House
Oestergade 61
Interieur

Stilleben
Niels Hemmingsens Gade 3
Interieur

Plint
Købmagergade 50
Interieur, lifestyle, eten

Illums Bolighus
Amagertorv 10
Interieur

Notre Dame
Nørregade 7
Interieur, lifestyle, stationary

Magasin Du Nord
Kongens Nytorv 13
Interieur, lifestyle, kleding

Torvehallerne
Frederiksborggade 21
Markthallen, lekker (typisch Deens) eten, groente & fruit, bloemen

Rundetaarn / The Round Tower
Købmagergade 52A
Voor een mooi uitzicht over de stad

Botanisk Have
Øster Farimagsgade 2C
Een prachtige botanische tuin met kassen uit 1874.

Nyhavn
Nyhavn is dé haven van Kopenhagen. Die prachtige, gekleurde huisjes zie je hier terug. Een gezellig en knusse bedoeling.

5 tips: Citytrip Kopenhagen

En er is nog meer…

Wij waren best eigenwijs omdat we bang waren dat we niet alles zouden zien. De eerste dag waren we zo lekker aan het lopen en we zagen het ene naar het andere. Het was zo mooi en dat vroeg telkens om meer. Zo liepen we al gauw 15km vanaf het hotel naar het centrum, helemaal in het rond en weer terug.

Later in de middag gingen we naar Nyhavn voor een rondvaart. Het klinkt misschien oubollig, maar het is ideaal om even lekker uit te rusten en te genieten van al het moois om je heen. De Kleine Zeemeermin heb ik daarom hier ook niet boven genoemd, het is echt heel klein (daar was ik al vaak voor gewaarschuwd) en daarom was ik blij dat we er gewoon even met boot langs gevaren waren. ;-)

Daarnaast is het prima te doen om te lopen. De tweede dag liepen we ook alweer gauw 14km rond, ik kan het alleen niet echt aanraden als je het niet gewend bent haha. Daarom raad ik aan om ook nog een dag fietsen te huren, maar als je niet zo goed tegen druk verkeer kan, zou ik bij de kruispunten gaan lopen over het zebrapad. Ze rijden er behoorlijk hard én er is veel verkeer. Tip: Steek wel je hand omhoog als je opeens gaat stoppen!

Nog een tip: het 100% Kopenhagen boekje. Hierin staan hele fijne wandelingen die prima te doen zijn en wees niet bang dat je niet alles ziet (dat waren wij wel), maar achteraf zie je alles wat je graag wilt zien met dit boekje.

 

Ik hoop dat jullie het een leuke ‘City Guide‘ vonden en dat je er wellicht wat aanhebt, als je naar Kopenhagen gaat! Uiteraard zijn er nog veel meer mooie plekjes, maar door het lopen zie je het allemaal voorbijkomen. Geniet ervan!

18 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Eva
  01/04/2017

  Leuk! Ik ga in april een paar dagen naar Kopenhagen dus heb nu al voorpret ;-)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   02/04/2017

   Ohh wat leuk!! Haha dat kan ik mij heel goed voorstellen. Echt een prachtig mooie stad en zou er dolgraag nog een keer terug gaan. Ik heb nog zoveel niet gezien eigenlijk! ;-) Alvast veel plezier, maar dat moet helemaal goed komen. ;-)

 • Beantwoorden
  Roos
  30/12/2016

  Oh ik móet hier echt naar toe, het lijkt me zo’n prachtland en stad! Wat een fijne tips allemaal ook.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   30/12/2016

   Ohh echt aan te raden!! Het is zó leuk, heerlijke sfeer en je voelt je er gelijk helemaal thuis. Althans zo voelde het voor mij! ;-) Ik wil ook zeker nog snel een keer terug.

 • Beantwoorden
  Melle
  12/04/2016

  Wat een leuke tips! Ik heb net weer tickets geboekt dus hoera hoera, de tips zijn meer dan welkom!

 • Beantwoorden
  ines
  06/06/2015

  Oh daar zou ik supergraag eens naartoe gaan, lijkt mij geweldig!

 • Beantwoorden
  Marlous
  05/06/2015

  Goeie tips! Ik herken veel van je adresjes, vooral de winkels (ik heb nu al zo’n zin om Notre Dame leeg te kopen haha). Wel gek dat je vliegtickets zo duur waren? Wij hebben nu een maand van te voren geboekt en vliegen met KLM voor iets meer dan €100 per persoon, en vorig jaar zomer waren de prijzen ongeveer hetzelfde. Ik vond dat juist nog wel meevallen! Al vind ik de reistijd met de bus ook wel meevallen, ik dacht dat het langer duurde. Qua verblijf misschien nog een tip: zoek een hostel! Kopenhagen is vrij duur, maar ook heel hip. Er zijn een paar hostels die goedkoper zijn dan hotels (maar wel duurder dan hostels in Nederland bv), maar wel even hip/modern. Of Airbnb, al moet je daar ook wel een beetje geluk hebben..

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   05/06/2015

   Leuk! Zijn ook wel de populaire hotspots denk ik. ;-) Ja klopt hoor, alleen wij moeten vanuit Groningen ook nog een treinkaartje en dat zou dan totaal (met vliegtickets) ongeveer €300 zijn. Hostel en Airbnb heb ik ook opgekeken, maar we wilden graag gewoon een eigen kamer en badkamer en dan zat je op ongeveer dezelfde prijzen. Maar dat zijn zeker goeie tips!

 • Beantwoorden
  Dita
  05/06/2015

  Fijne tips. Deze stad staat zeker op mijn wishlist.

 • Beantwoorden
  Demi| prettyfallingstars'
  05/06/2015

  Leuke tips.. ik wil ook ooit nog eens naar kopenhagen. Maar dan wel met het vliegtuig hoor! ik durf niet meer zo lang in een bus te zitten na mijn longembolie van de busreis naar berlijn!

 • Beantwoorden
  Mylene
  05/06/2015

  Leeeuk. Ik wil dit jaar ook nog naar Denemarken/Kopenhagen gaan, dus ik sla deze even op. Lijkt me een geweldige stad en een geweldig land!

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   05/06/2015

   Ohh ik kan het je echt aanraden. Het land is prachtig! Ben er al jaren op vakantie geweest, dit keer wel voor het eerst naar Kopenhagen, maar het was echt geweldig.

 • Beantwoorden
  Kim
  05/06/2015

  Fijne tips! Ik wil ook heel erg graag eens naar Kopenhagen gaan en deze tips zal ik zeker opslaan om dan te gebruiken!
  Liefs

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   05/06/2015

   Fijn om te horen! Leuk :) Liefs!

 • Beantwoorden
  Danielle
  05/06/2015

  Wat een fijne tips, en wat een mooie foto’s erbij! <3

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   05/06/2015

   Dank je wel meis! X

 • Beantwoorden
  Olga
  05/06/2015

  Ik zie meteen het landschap van de Scandinavische thriller voor me :)