Recept: Aardbeien tiramisu | Peek Inside
Recepten/ Toetjes

Recept: Aardbeien tiramisu

8 mei 2015

Recept: Aardbeien tiramisu

Dit recept stond al een hele tijd op mijn lijstje, maar ondanks dat het helemaal niet moeilijk is kwam het er toch steeds niet van.. Je kent het vast wel haha. Maar toen ik een paar weken terug weer deze heerlijke Hollandse aardbeien mocht proeven, wist ik het zeker nu moest het echt gebeuren.

De Hollandse aardbeien zijn echt heerlijk zoet. Normaal gesproken wil ik toch graag een beetje suiker eroverheen, maar met deze is het echt niet nodig. Eindelijk bij de AH aangekomen om de aardbeien op te halen, bleken ze allemaal op te zijn.. Gelukkig hadden ze bij het groentewinkeltje in het dorp nog genoeg én voor een betere prijs. ;-)

Het is helemaal niet zo moeilijk om te maken en de smaak is heerlijk zomers, fris en zoet. Perfect voor de komende dagen! Je zou er ook nog andere fruitsoorten bij kunnen doen zoals frambozen.

Aardbeien tiramisu

Nodig: schaal 20x20 cm

Aardbeien tiramisu

Ingrediënten

 • 1 of 2 pakken lange vingers (afhankelijk van de grootte van de schaal)
 • 4 (ongeveer) geperste sinaasappels
 • 250 ml slagroom
 • 250 gr mascarpone
 • 40 gr witte basterdsuiker
 • 500 gr verse aardbeien
 • 60 gr poedersuiker

Bereidingswijze

 1. Mix de helft van de aardbeien met de poedersuiker met een staafmixer tot een glad geheel.
 2. Klop daarna de slagroom met de basterdsuiker tot het net een beetje stijf wordt, spatel daarna de mascarpone tot een egaal mengsel.
 3. Doe de verse geperste sinaasappels in een bakje en haal de lange vingers erdoorheen totdat ze net een beetje zacht zijn geworden en bedek de bodem van de schaal.
 4. Schep hierop een laag van het slagroom/mascarpone mengsel op en daarna een het aardbeienmengsel + wat verse aardbeien.
 5. Leg daarna nog een laag lange vingers en weer een laag slagroom/mascarpone mengsel.
 6. Zet het dan voor ongeveer voor 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
 7. Voor het serveren leg je de laatste laag met verse aardbeien erboven op.

Recept: Aardbeien tiramisu

Gerelateerde blogposts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

17 reacties

 • Reply
  Jacky
  9 juni 2017

  Ik heb de aarbeientiramisu net gemaakt en in de koelkast gezet dus weet nog niet of het smaakt maar ik heb er vertrouwen in! Echter…ik miste wel een hele belangrijke handeling in het recept. Gelatineblaadjes moeten wel in een vloeistof, in dit geval het aardbeienmengsel, verwarmd worden om ook daadwerkelijk op te gaan in de vloeistof. In koude vloeistof lukt je dit niet. Ik heb daarom het aarbeienmengsel verwarmt en de gelatine erbij gedaan. Daarna het mengsel in een kom in ijswater gezet om het te laten afkoelen. Hierdoor dikt het al in en is het te afgekoeld te gebruiken op het slagroom/mascarpone mengsel. Ik kan niet wachten tot het avond is!!

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   9 juni 2017

   Hi Jacky, dank je wel voor je reactie. Ik heb het recept nog even teruggelezen maar het staat er inderdaad niet zo duidelijk het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat ik het geschreven had haha. Tegenwoordig gebruikt ik geen gelatine omdat het vaak al stijf genoeg wordt in combinatie met slagroom en mascarpone. Ik zal het recept gelijk even gaan aanpassen! Overigens Bedankt voor de tip en hoop dat je het lekker vind. :)

 • Reply
  Lotte
  24 augustus 2016

  Nu ik dit gezien hebt, wil ik het recept het liefste nu al gaan uitproberen. Tiramisu is my favorite !

 • Reply
  Demi | DE KOOKFABRIEK
  28 juli 2016

  Ik ben gek op tiramisu! Deze variant lijkt me echt heerlijk zomers! Ga ik maken!

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   28 juli 2016

   Jaa ook mijn favoriet. ;-) Deze is ook echt superlekker! Leuk, ben benieuwd wat je ervan vind. :)

 • Reply
  Lizet
  21 mei 2015

  Ziet er erg lekker uit én lijkt me erg lekker, haha! Deze sla ik even op ;)

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   21 mei 2015

   Ohh zeker doen, echt een aanrader!!

 • Reply
  Elisa van Propvol
  9 mei 2015

  Mmmm klinkt echt heerlijk en ziet er heel mooi uit!

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   11 mei 2015

   Dank je Elisa! ^_^

 • Reply
  Kim
  8 mei 2015

  Wauw, dit ziet er echt heerlijk uit… Ga ik snel eens proberen te maken!
  Bedankt voor het recept! :)

  Heel fijn weekend!

 • Reply
  Kim
  8 mei 2015

  Wat ziet dit er lekker uit zeg… Dat ga ik heel snel proberen te maken! Bedankt voor het recept :)
  Heel fijn weekend!

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   11 mei 2015

   Dank je wel Kim, leuk omte horen! Ben benieuwd wat je ervan vind :) en hoop dat je een fijn weekend hebt gehad.

 • Reply
  Margot
  8 mei 2015

  Wat ziet dat er goed uit zeg! Yumm!

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   11 mei 2015

   Dank je wel meis!

 • Reply
  Jinnie93
  8 mei 2015

  Wowowow ik klikte eigenlijk net bloglovin weg toen ik dit ineens zag staan, en ik dacht parrrdon? Terug! Wat ziet dit er lekker uit, ik moet er gelijk van watertanden. Die sla ik op, thanks voor het delen van dit heerlijk-uitziende recept !:)

  • Reply
   Angelina - Peek Inside
   8 mei 2015

   Haha wat leuk om te horen, dank je wel én graag gedaan! :)