Ameland Hotspots

Paar daagjes Ameland 2013

11/09/2014

Ja, je leest het goed: ‘Paar daagjes Ameland 2013’. ;-) Ik kwam erachter dat ik nooit foto’s had gedeeld van de paar dagen dat ik op Ameland was samen met mijn moeder. Via Timehop (geweldige app!) zag ik dat het vandaag precies een jaar geleden was dat we op Ameland zaten. Het waren maar drie dagen, maar in die dagen hebben we ontzettend veel gezien en gedaan én vooral heel erg genoten.

ameland-12091301

Voor mijn moeders verjaardag deed ik een paar dagen Ameland cadeau omdat ik wist dat ze dat ontzettend leuk zou vinden en stiekem ook een beetje eigen belang haha. Ik had namelijk nog geen vakantie gehad en wilde zelf ook wel een paar dagen weg. We verbleven in het WestCord Hotel Noordsee.

Daar hebben we ook nog een keer gegeten, dit zat bij het verblijf in en het was erg lekker. Elke ochtend hadden we een uitgebreid ontbijt, echt heel goed verzorgd. Een paar keer gezwommen en fietsen gehuurd. Het was een goed en mooi hotel!

ameland-12091302 ameland-12091303ameland-12091304

Bij aankomst gingen we uiteraard gelijk naar het strand. Na een flink stuk te hebben gewandeld gingen we bij ‘t Strandhuys een kopje koffie met een gebakje nuttigen. Ondanks dat het best bewolkt was, konden we toch lekker buiten zitten!

ameland-12091306 ameland-12091307 ameland-12091308

De tweede avond gingen we eten bij restaurant Boerenbont. Het was niet heel groot, maar wel erg gezellig. Als voorafje kregen we van de chef een heerlijk broccoli-soepje met, ik geloof dat het iets van pommes duchesse was. We kozen zelf nog het voorgerecht van Amelander brood met gezouten boter aioli. En als hoofdgerecht, uiteraard, een grote pan mossels! Yum! ;-)

ameland-12091305

De laatste dag gingen we fietsen huren. Het was de mooiste dag, volop zon en warm! We waren van Nes naar Hollum gefietst omdat er in Hollum nog een leuk adresje zat waar ik graag langswilde. Eerst door de duinen, maar al gauw gingen we over op de weg want de hele tijd naar beneden fietsen (heel leuk!) en weer hoog naar boven (minder leuk!) was toch wel vermoeiend haha.

De komende week zal ik nog twee leuke hotspots delen van Nes en Hollum!

8 reacties

Laat een reactie achter

 • Beantwoorden
  Lisanne
  11/09/2014

  Wat leuk, ik woon op Ameland! Prachtige foto’s heb je gemaakt. Leuk dat je zo genoten hebt op ‘mijn’ eilandje! ;)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   11/09/2014

   Wat leuk dat je op Ameland woont zeg. Ondanks dat je misschien niet van alle gemakken bent voorzien zoals op het vaste land, lijkt me het echt heel gaaf om daar te wonen. ;-)

 • Beantwoorden
  Dita
  11/09/2014

  Wat een leuke en mooie foto’s! Ik ben dol op de eilanden al ben ik nog nooit op Ameland geweest.

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   11/09/2014

   Dankjewel meid. Ik ook, heerlijk! Het is zo gemakkelijk en toch voel je je echt even helemaal weg. Ameland is zeker een aanrader!

 • Beantwoorden
  Brenda
  11/09/2014

  Wat is het een heerlijk eiland hé? *Zucht* Ik zou graag terug willen… :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   11/09/2014

   Jaa super, alles ook zo lekker dichtbij of prima te doen met de fiets! Zou ook zeker weer een keer terug willen. :)

 • Beantwoorden
  Rianne
  11/09/2014

  Leuke foto’s! Lekker zo aan zee :)

  • Beantwoorden
   Angelina - Peek Inside
   11/09/2014

   Ja heerlijk he! Mis het ook ontzettend.. jammer dat ik niet dichterbij woon!