Hoofdgerecht Lunch Recepten

Recept: Rommelige Zomerpasta

16/04/2011 | 11 reacties

rommeligezomerpasta01

Wat ben ik dol op mijn Jamie Oliver 30 minuten boek. We hebben er al 4 recepten uitgehaald, allemaal anders maar allemaal even lekker. 3 pasta recepten en 1 dessert/taart jumm! Gisteren was het weer prachtig weer, af en toe wel bewolkt, maar de temperaturen waren prima en dat betekende: een zomerpasta!

Het is bijna te makkelijk om klaar te maken haha, daarom en niet alleen daarom natuurlijk, maar ook gewoon omdat het echt een heerlijk recept is en zo lekker zomers, zal ik het recept met jullie delen. Dit recept is gebaseerd op twee personen en ik heb weer hier en daar wat aan veranderd. Op naar het recept:

Rommelige Zomerpasta

Aantal: 3 personen

Rommelige Zomerpasta

Ingrediënten

  • 2 eidooiers (het gele ;))
  • 60 gr Parmezaanse kaas (en een beetje extra voor erbij)
  • Halve citroen (sap en schil)
  • Bosje basilicum
  • Tagliatelle, zes volle nestjes
  • 250 gr hamblokjes

Bereidingswijze

  1. Zet het water op hoog vuur en wanneer het water kookt doe je de pasta er in.
  2. Ondertussen doe je twee eidooiers in een kom, en voeg je er een flinke snuf zout en peper bij. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze ook toe in de kom. Daarna snij je een citroen doormidden en gebruik je van een halve het sap en doe je ook in de kom, de schil van beide rasp je en doe je er ook bij.
  3. Houd een paar basilicumblaadjes apart, verdeel de rest in twee delen en doe de ene helft in een vijzel tot een groene pasta en de andere hak je in grove stukjes. Dan voeg je de basilicum uit de vijzel en de grove stukjes ook toe aan de eidooiermengsel. Op het laatst voeg je de hamblokjes er aan toe, en heb ik daarna nog wat extra zout en peper er in gedaan.
  4. Dan haal je de pasta van het vuur en giet je het in het vergiet. Doe daarna de pasta weer terug in de pan, zet het weer op het vuur en doe het eidooiermengsel erdoorheen, roer dit goed door elkaar en wanneer je ziet dat het kaas begint te smelten, dan nog even 1 minuutje goed door hutselen en klaar.

rommeligezomerpasta02

Het klinkt misschien moeilijk maar het valt echt reuze mee, als je klaar bent, denk je was dit het? ;-) Ik had er nog een salade bij (die overigens niet uit het boek kwam), bestaande uit: rucola, mozzarella, paar stukjes feta, tomaatjes, crouton met zongedroogde tomaatjes en gedroogde olijven en basilicumdressing.

Met deze pasta ben je helemaal klaar voor de zomer, kom maar op! ;-)

11 reacties

Laat een reactie achter

  • Beantwoorden
    Samantha
    19/04/2011

    Ziet er lekker uit !!!

  • Beantwoorden
    Carmen
    19/04/2011

    Pasta is altijd lekker! (:

  • Beantwoorden
    Lianne
    18/04/2011

    Jij maakt altijd honger-maak foto’s :)

  • Beantwoorden
    Yoangi
    18/04/2011

    Hmmmmm dat ziet er lekker uit!! Ik moet ook maar zijn 30 min kookboek kopen.

    Mooie foto’s

  • Beantwoorden
    Laura
    18/04/2011

    Hmm ziet er lekker uit!

  • Beantwoorden
    Samira
    17/04/2011

    Ik krijg er echt honger van! Mmmm heerlijk ziet het eruit!

  • Beantwoorden
    Maris
    17/04/2011

    Oh lekker! Laat ik nou net ook honger hebben, haha. :) Zoals gewoonlijk. Mooie foto’s!

    xx

  • Beantwoorden
    Eline
    16/04/2011

    ooeh lekker :D

  • Beantwoorden
    Desiree
    16/04/2011

    Dat ziet er heel delicious uit!

  • Beantwoorden
    Evelien
    16/04/2011

    honger, honger, honger! Ik bedenk me net dat dat best kan kloppen want ik heb maar half gegeten vandaag haha. Maar ziet er lekker uit!!

  • Beantwoorden
    Marlies
    16/04/2011

    Ohh yummie! Dat ziet er lekker uit! Ik ben door jouw receptjes en enthousiasme erg benieuwd naar het Jamie Oliver boek, die staat vast gauw op mijn boekenplank! (: